Liga 1: bombameglepetés a Fellegváron, a CFR kikapott a Medgyestől

Tizenkilenc mérkőzéses veretlenségi sorozat szakadt meg vasárnap este a fellegvári Constantin Radulescu stadionban, ahol a Medgyesi Gaz Metan 2-1-re legyőzte a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR-t a labdarúgó Liga 1 9. fordulójában. De valódi „meccs” csak a mérkőzés után kezdődött…

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR három nappal azután, hogy a labdarúgó Európa-liga csoportkörében 1-1-es döntetlent ért el a Young Boys Bern ellen, a Medgyesi Gaz Metant látta vendégül a fellegvári Constantin Radulescu stadionban a Liga 1 kilencedik fordulójában.

A vasutasok ezer sebből vérezve- készültek erre a mérkőzésre, de a fogadóirodáknál is így a találkozó toronymagas esélyeseinek számítottak. Miért ezer sebből vérezve? A kispadon nem lehetett ott piros lapos eltiltása miatt a lelátóra száműzött Dan Petrescu, a sérült Mike Cestor és Paolo Vinícius kiesése miatt a védelem tengelyébe állított Ciobotariu-Manea páros erősen „alternatív” megoldásnak számított és harmad, de nem utolsó sorban a csapatnál ismét felütötte a fejét a koronavírus. Három stábtag mellett Alexandru Chipciu és Jakub Vojtus is karanténba került.

 Ilyen előzmények ellenére is, a Kolozsvári CFR valósággal rárontott vasárnap esti ellenfelére, a vendégeket csak a vasutas játékosok pontatlansága mentette meg a mérkőzés elején attól, hogy 2-3 gólos hátrányba kerüljenek. Djokovic, Manea és Debeljuh is ajtó-ablak helyzeteket hagytak ki, és csak idő kérdésének tűnt, hogy mikor szerzi meg a vezetést a hazai gárda.

Ezért aztán a villámcsapás erejével hatott, amikor a mélységi labdára induló Roberto Deaconu a 27. percben megelőzte ellenfelét és estében ellőtte a labdát Gregorz Sandomierski mellett. A gól kicsit megfogta a CFR-t, amely már nem tudott annyira veszélyes támadásokat vezetni, mint a találkozó elején.

A második félidő elején a hazaiaknál kettős cserével  (bejött Burcă és Păun) „rázták fel” a csapatot, de gólt ismét a vendégek szereztek. Ez alkalommal a szerencse is óriási szerepet játszott a Gaz Metan találatában, ugyanis Dumitru Cardoso távoli lövése irányt változtatott Burcă lábán, így kötött ki a labda az elmozdult Sandomierski által üresen hagyott sarokban.

A CFR rohamai egyre hevesebbekké váltak, és a 68. percben már visszavitték középkezdéshez is a labdát Denis Ciobotariu találata után, amikor George Găman játékvezető és csak talán általa és asszisztense által látott les miatt érvénytelenítette a gólt. De erre még visszatérünk.

A CFR szépítő gólját végül a 92. perben ugyanaz a Ciobotariu szerezte, de a pontokkal a Gaz Metan távozhatott a Fellegvárról.

A Kolozsvári CFR veresége azt jelenti, hogy a CSU Craiova ismét el tudott lépni 6 pontra a tabella élén, és amennyiben a FCSB hétfő este legyőzi a Chindia Targoviste csapatát, akkor a vasutasok visszaesnek a tabella 3. helyére.

A meccs utáni „meccs”

A „meccs” viszont a fellegvári találkozó lefújása után kezdődött el igazán. A letiltása miatt hivatalos nyilatkozatra se hívott Dan Petrescu a DigiSport telefonhívására fakadt ki, szerinte a játékvezetők nem hagyják nyerni a csapatát és megelőlegezte, hogy az AS Róma elleni EL-találkozó után feláll a CFR kispadjáról. Mint mondta, érvényes gólt vett el a játékvezetői brigád és legalább két büntetőt nem fújt be George Găman játékvezető.

Még tovább ment Neluțu Varga, a fellegvári alakulat többségi részvényese, aki Marius Bilascóval üzente meg, hogy a CFR bojkottálni készül a soron következő bajnoki mérkőzését, a CFR nem áll ki a FC Argeș ellen. Később a Telekom Sport hívására Varga azt is kifejtette, hogy szerinte a csapata elleni összeesküvés hátterében Ionuț Stroe ifjúsági és sportminiszter áll, aki CSU Craiova szimpatizánsaként nyomást gyakorol a játékvezetőkre, hogy minden eszközzel akadályozzák meg a CFR címvédését.

Labdarúgó Liga 1, a 9. forduló eredményei
FC Argeş-FC Voluntari 2-1
Academica Clinceni-Sepsi OSK 2-0
FC Botoşani-Aradi UTA 2-3
Nagyszebeni FC Hermannstadt-CSU Craiova 0-1
Poli Iași-FC Viitorul 0-3
Kolozsvári CFR-Medgyesi Gaz Metan 1-2
Chindia Targoviste-FCSB (hétfő, 21:00)
Dinamo-Astra Giurgiu (koronavírus miatt elhalasztva)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?