Román Kupa: a koronavírus árnyékában csapott össze a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda

Székelyudvarhelyi FC–FK Csíkszereda párharcot rendeztek kedden a labdarúgó Román Kupa harmadik fordulójában. A találkozó a vendég csíkiak 2-0 arányú győzelmével végződött, így a piros-feketék jutottak a kupaküzdelmek következő körébe. A mérkőzés fél óra csúszással kezdődött a vendég csíkszeredai csapat koronavírus-teszt eredményeinek bizonytalansága miatt.

Székelyföldi rangadót játszottak a labdarúgó Román Kupa harmadik fordulójában. A területi alapú sorsolás a szomszédvárak csatáját hozta, a harmadosztályú Székelyudvarhelyi FC és a másodosztályban vitézkedő FK Csíkszereda kedden kora délután csapott össze. A mérkőzésen mindkét csapat felforgatott kezdő tizeneggyel lépett pályára.

A székelyudvarhelyiek kedden reggel a csapat közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a hétfőn elvégzett koronavírus-teszt az egyik labdarúgó esetében pozitív eredményt hozott. Mint írták, az érintett játékos tünetmentes. „Az Egészségügyi Minisztérium által előírt protokoll szerint a labdarúgót és kontaktszemélyeit elszigetelték, 14 napos karanténba kerültek. A keret többi tagja mind negatív lett, hétfőn késő este csapatunk megkapta a jóváhagyást a megyei közegészségügyi igazgatóságtól a mérkőzés megrendezésére, így nem került veszélybe az FK Csíkszereda elleni Román Kupa-találkozónk” – áll a csapat hivatalos oldalán megjelent közleményben.

A találkozó előtti napon, hétfőn a csíki csapat tagjain is elvégezték a koronavírus-tesztet és kiderült, hogy egyikük esetében pozitív eredmény született. A mérkőzésről írt keddi beszámolójukban így írtak a csapat hivatalos honlapján: „A piros-feketéknek nem indult jól a napja, egy játékosnak igazoltan pozitív lett a koronavírus tesztje, és akadt olyan is, akinek értékelhetetlen lett az eredménye, így inkább nem nevezték a keretbe. A teszteredmények miatt fél órás késéssel kezdődött a meccs, de szerencsére jól végződött”.

A  mérkőzést követő nyilatkozatában a csíkszeredaiak vezetőedzője, Valentin Suciu is kitért a koronavírus okozta nehézségekre: „(...)A meccs előtt mindent felborított a koronavírus, hiszen egy összeállítással készültünk, végül teljesen mást kellett pályára küldeni, de meg kellett oldanunk, szerencsére jól sikerült” – fogalmazott a szakvezető.

A Maszol szerdai megkeresésére az FK Csíkszereda azt a tájékoztatást adta, hogy valóban pozitív koronavírusos eseteket azonosítottak a csapaton belül. Az érintettek a szabályozást betartva otthoni elkülönítésben tartózkodnak. A klub továbbra is fokozottan odafigyel a csapat bázisául szolgáló sporttelepen és stadionban a higiéniai és járványügyi szabályok-, valamint a megyei egészségügyi igazgatóság (DSP) előírásainak betartására - szögezték le a székelyföldi klub képviselői.

Labdarúgó Román Kupa, 3. forduló
Székelyudvarhely FC – FK Csíkszereda 0-2 (0:1)
Székelyudvarhely, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Bauza (11.p.), Pintér (90.p.)
SZFC: Moroz – Marucza, Stoian, Țepeș, Tankó, Mitra, Sütő (Bálint, 69.p.), Barta (Vékás, 60.p.), Csala (Opra, 90+1.p.), Partene (Szfárli, 60.p.), Szőcs (Turcu, 60.p.)
FK Csíkszereda: Albert – Palmes, Kelemen, Takács (Savin 67.p.), Csürös, Marrone, Bara (Gergely 89.p.) Eder, Mészáros (Bor 46.p.), Rotar, Bauza (Pintér 67.p.)

Kapcsolódók

Kimaradt?