Liga 2: otthon tartotta a három pontot az FK Csíkszereda

Kétgólos győzelemmel folytatta szereplését a romániai másodosztályú futball-bajnokságban az FK Csíkszereda. A csíkak ellenfele a feljutásra is esélyes Temesvári ASU Poli csapata volt, mindkét gólt a felvidéki Mészáros András szerezte.

Köd és kellemetlen hideg fogadta a csapatokat szombaton délelőtt Csíkszeredában. A barátságtalan időjárás persze nem szokatlan októberben a Csíki-medencében, a mérkőzés előtt kisebb meglepetést inkább a Temesvárról érkező mintegy 30 vendégszurkoló feltűnése jelentette, akik a hazai nézőkhöz hasonlóan a kerítésen kívülről biztatták csapatukat. A csíkszeredaiak első őszi hazai győzelmükért léptek pályára, a bánságiak pedig a második helyezésüket kívánták megtartani.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat bátor támadójátékot mutatott, élvezetes küzdelem alakult ki. Mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám a temesvári próbálkozások jóval pontosabbak voltak, a hazaiak kapusának, Ribánszkinak többször kellett bravúrt bemutatnia. Ahogy teltek a percek, kiegyenlítődött a játék, a szünet előtt az FK hagyott ki nagy lehetőséget, Palmes közelről lőtt fölé.

A második félidőt kettős cserével kezdte Valentin Suciu, a csíkiak vezetőedzője, Bauza helyett Bor Dávid, Szondi Botond helyett Bara Levente érkezett. Néhány perccel a beállása után éppen Bara lőtt kpaura, a vendégek játékosa, Mera kézzel ért labdához, mielőtt az a hálóba pattant volna. A játékvezető gól helyett büntetőt ítélt, ám Eder 11-esét jó vetődéssel fogta a vendégkapus. A következő hazai lehetőség már gólt eredményezett. A 62. percben a Marrone elleni szabálytalanság után Bor Dávid jól elvégzett szabadrúgását a kapufa segítségével hárítja a temesvári hálóőr, a kipattanót pedig Mészáros András helyezte a kapu közepébe (1-0).

Húsz perc múlva eldöntötte a mérkőzést a Csíkszereda. Ismét Mészáros volt a főszereplő, aki ezúttal harcos labdaszerzést követően helyezett szép mozdulattal a bal alsó sarokba megduplázva önmaga és csapata góljainak a számát (2-0). A végén még kimaradt egy nagy hazai helyzet, ám az eredmény már nem változott, az FK Csíkszereda érett, fegyelmezett játékkal győzte le a másodosztályú bajnokság egyik favoritját. A folytatásban egy hét múlva a csíkszeredaiak a Gloria Buzău otthonában lépnek pályára.

Labdarúgó Liga 2, alapszakasz, 6. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári ASU Poli 2:0 (0:0)
Csíkszereda, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Mészáros (63. és 82. p.)
FK Csíkszereda: Ribánszki – Takács, Palmeș, Apró, Marrone – Savin, Eder (Csürös 90.), Szondi (Bara 46.) – Mészáros (Schieb 87.), Rotar (Botorok 78.), Bauza (Bor 46.)
További eredmények:
Bukaresti Rapid–Concordia Chiajna 4–2
Konstancai Farul–Bukaresti Metaloglobus 1-2
Resicabányai CSM–Unirea Slobozia 0-3
Temesvári Ripensia–Gloria Buzău 2-1
Dunărea Călărași–Bákói Aerostar 3-2
Viitorul Pandurii–Petrolul Ploiești 1-1
Lénárdfalvi Comuna–FC U Craiova 1948 3-3
Hétfőn játsszák: Kolozsvári U–Pandurii Târgu Jiu
Kedden játsszák: CS Mioveni–Turris Turnu Magurele
A CSM Slatina szabadnapos

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?