Nehezen jutott Miamiban nyolcaddöntőbe Simona Halep

Simona Halep igen nehéz meccset követően jutott a Miamiban zajló, 9.035.428 dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna női versenyének nyolcaddöntőjébe. A világranglista harmadik helyén álló román lány 5:7, 7:6(1), 6:2 arányban győzte le a szlovén Polona Herzogot. 

Halep nehézkesen kezdte a meccset, és több mint egy játszmára volt szüksége, hogy felvegye a ritmust. 

A szlovén lány agresszíven játszott és az első szettben 0:3-ra elhúzott, bejött Daniel Dobre edző, és Halep 5:4-re fordított, viszont innen három játékot vesztett, és Herzog 5:7-re behúzta a szettet. A második játszmában 4:3-nál Simona brékelt, de nem tudta kiszerválni a játszmát, és a szlovén lány rövidítésbe tolta a szettet, amelyet viszont Halep 7-1-re hozott. A döntő szettben Hercog megnyerte az első játékot, majd bréklabdája volt a 0:2-höz, de Simona fordított, és 3-1-re elment. Herzognak még egy love game-re volt ereje, de azt követően Halep mindet vitt, és 6:2-re nyerte a játszmát.

Halep 67, illetve 57 százalékkal adogatott, 20 nyerője volt, 2 kettőshibát és 39 ki nem kényszerített hibát vétett. Herzog 6 ászt ütött, 35 nyerője volt, 3 kettőshibát és 47 ki nem kényszerített hibát vétett. Halep egy 91.205 dolláros csekket és 120 WTA pontot kap eddigi teljesítményéért, és a nyolcaddöntőben Venus Williams-szal (38, WTA - 43.) játszik, aki 6:3, 6:1-gyel búcsúztatta az orosz Darja Kaszatkinát. Halep 3-3-ra áll Venus ellen, ám a román lány megnyerte utolsó három mérkőzésüket, az utolsót az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában, 6:2, 6:3-ra. 

A második helyen kiemelt Halepnek ez volt pályafutása századik győzelme. 


Bejutott a párosok versenyének nyolcaddöntőjébe a Raluca Olaru, Darija Jurak román-horvát duó is, amely 7:5, 6:3 arányú győzelmet aratott a Lara Arruabarrena (Spanyolország), Heather Watson (Nagy-Britannia) páros fölött. Következő ellenfelük a Victoria Azarenka (Fehéroroszország), Ashleigh Barty (Ausztrália) páros lesz. 

A páros verseny negyeddöntőjének egyébként biztosan lesz román résztvevője, amennyiben az egyik nyolcaddöntőben a Simona Halep, Julia Georges páros a Monica Niculescu, Abigail Spears román-amerikai duó ellen lép pályára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?