Ronnie O'Sullivan ismét sznúkertörténelmet írt

A prestoni Guild Hallban, 17 évesen nyerte az első profi tornáját 26 évvel ezelőtt. Ugyanott vasárnap este történelmet írt: Ronnie O'Sullivan lett az első sznúkerjátékos, aki karrierje során elérte az ezredik százas brékjét.

Az ötszörös világbajnok brit 10–4-re legyőzte az austral Neil Robertsont a Players Championship vasárnapi döntőjében, és három százas brékjének köszönhetően elérte az ezres álomhatárt. Mögötte a legtöbb százassal Stephen Hendry (775) és John Higgins (745) rendelkezik. Előbbi visszavonult rég, utóbbi közelít a „nyugdíjkorhatárhoz”, így a Rakétának is nevezett sznúkerzseni rekordja egyelőre nincs veszélyben.

A döntő első szakaszát követően 7–2-re vezetett a tíz nyert frémig tartó döntőben a címvédő Ronnie O'Sullivan, aki két százas brékjével (105, 116) egyre került a bűvös ezertől. Az első szakasz összes frémjében 50 fölötti bréket löktek a felek. Az estei szakaszban a „Rakétának” három frém kellett a tornagyőzelemhez, egy százas brék az ezres álomhatár átlépéséhez.

A brit játékosnak mindkettő sikerült: a végső sikert hozó 14. frémet egy 134-es brékkel zárta. Ronnie O'Sullivant percekig tapsolta a Guild Hall közönsége, amíg „letisztította” az asztalt. Ez volt a Rakéta 35-ik tornagyőzelme, ami szintén nehezen utolérhető rekord.

Kapcsolódók

Kimaradt?