Erste Liga: az utolsó meccs dönt a Gyergyói HK és a DEAC között

Csak a hetedik mérkőzésen dől el, hogy a Gyergyói Hoki Klub vagy a Debrecen lesz a negyedik résztvevője az Erste Liga-elődöntőnek.

Ledolgozta hátrányát a székelyföldi gárda, behúzta a kötelező győzelmet a párharc hatodik összecsapásán. Nem volt ez egyszerű menet, az első harmadban a DEAC szerzett vezetést Hugo Turcotte révén, amit serény munkával sikerült kiegyenlíteni a 14. percben a playoffban nem először megvillanó Elekes Darabont Hunor-Csaba jóvoltából.

A második játékrész is ikszes lett, azzal a különbséggel, hogy ekkor a hazaiak Steén által megszerzett vezetésére kellett válaszolnia ismét csak Turcotte-nak. Ebben a periódusban kezdett feszültebbé válni a hangnem, nem kevesebb, mint 8 kisbüntetést osztottak ki a bírók, abból négyet egyszerre. Az utolsó felvonást aztán 2-0-val elvitték a székelyek, miután két legjobb oroszuk egyaránt feltámadt, előbb Pesztunov, majd Vorobjov volt eredményes, utóbbi az 59. percben tett pontot a fejezet végére.

Ezzel 3-3-ra állnak a csapatok, jöhet a döntő ütközet, vasárnap Debrecenben mindenképpen eldől, hogy melyik gárda csatlakozhat az FTC-Telekom, UTE, SC Csíkszereda trióhoz.

A továbbjutásról döntő találkozót vasárnap, március 10-én 18 órától játsszák Debrecenben.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?