Erste Liga: karnyújtásnyira az elődöntőtől a Csíkszeredai Sportklub

Három meccs után 3–0-ra vezet a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga negyeddöntőjének erdélyi párosításában a Brassói Corona ellen.

Amint az várható volt kiélezett csatát hozott a Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik összecsapása. 2-2-es rendes játékidőt követően hosszabbítás döntött a győztes kilétéről, hogy végül a 82. percben a Sportklub javára dőljön el és egy győztes meccsre kerüljenek az elődöntőbe jutástól.

Az első harmad közepe előtt Tratuhin a kék-fehérek megszerezték a vezetést, de ezt a hazaiak lenullázták egy előnyös góllal. A második felvonásba valamivel többet támadott a Sportklub és ezt egy Részegh találattal erősítették meg, emberelőnyben. Az utolsó felvonás a hazaiakról szólt, akik négy emberelőnyt is kaptak, amelyek közül egyet kihasználtak és a hosszabbításba mentették a meccset.

A rájátszásban a hosszabbítás négy a négy ellen zajlik rendes harmadot játszva, egészen az első gólig. A hosszabbítás óvatosabb játékot hozott, bár mindkét félnek megvoltak a lehetőségei. A negyedik játékrész utolsó perceiben viszont a Corona előtt hatalmas lehetőség adódott: kettős emberelőny 45 másodpercig, amely viszont áthúzódott az ötödik harmadba. Ezt viszont túlélte a Sportklub, sőt a 82. percben Valchar szólóba ugrott ki és bevette Polc kapuját.

Kedden este az elődöntőbe jutásért lép pályára a kék-fehér alakulat 18.30 órától a Corona otthonában.

Erste Liga, negyeddöntők
Brassói Corona-Csíkszeredai Sportklub 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1) - kétszeri hosszabbítás után, az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0, a Csíkszereda javára.
EV Vienna Capitals II (osztrák) - FTC-Telekom 2-5 (1-3, 1-1, 0-1), az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0, a Ferencváros javára.
Fehérvári Titánok-Újpesti TE 1-4 (0-1, 1-2, 0-1), az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0, az Újpest javára.
Debreceni EAC–Gyergyói HK, az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2

 

Kapcsolódók

Kimaradt?