Erste Liga: sima győzelemmel ragadta magához a kezdeményezést Sportklub

A Csíkszereda saját közönsége előtt szerzett előnyt a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, mivel 3-0-ra nyert a Brassó elleni párharc első mérkőzésén, csütörtökön.

Hiába ismeri egymást a két fél a sorozat első csíkszeredai meccsén nem estek egymásnak a csapatok, hogy a legnagyobb izgalom alig 3 perc után érkezzen, amikor Gecse takarásból eleresztett lökete a vason csattant. Ez a közjáték viszont nem szabta kedvét a vendégeknek, akik mezőnyfölényre tettek szert és elkezdték próbára tenni Lundström kapus képességeit, ám a legnagyobb lehetőséget Tranca kihagyta a svéddel szemben. A 12. percben fordult a kocka. Igaz ehhez kellett két emberelőnyös helyzet, amelyekkel a Sportklub nem igazán tudott mit kezdeni. A harmad zárása 0–0-s döntetlennél kapta a csapatokat.

A második felvonás egy brassói emberelőnnyel indult, amelyből a kék-fehérek profitáltak. Flinta büntetésének lejártakor Részegh Tamás és Rokaly Szilárd ugrott ki egy ellentámadásra és utóbbi meg is szerezte a vezetést. Hamar lehetett volna növelni az előnyt, de Krtasznoszlobodcev helyzeténél éber volt Polc. Ahogy haladt előre az idő, úgy sűrűsödtek meg az apróbb kakaskodások, durvaságok, de a Varjú-Kókai játékvezetői páros ezeket elengedte. Kevés volt ekkor az igazi gólszerzési lehetőség, be is fagyott az eredményjelző.

Az utolsó felvonás eleje viszont intenzív játékot hozott. Sulakov vasat talált, majd Belov bombája fejvédőn találta Polcot. Jött a válasz a brassói oldalról is, de Boriszenko is csak a vasat találta el. Oda-vissza hoki kezdődött, amelyből a Sportklub jött ki jól. Rokaly Szilárd szerzett korongot, amellyel meglódult és bár lövése nem volt a legsikeresebb, Polc bevédte. Ez egy picit sokkolta a vendégeket, akik nem igazán találtak saját magukra, majd az utolsó 10 percet megnyomták. Rendre beszorították a Sportklubot, de minőségi lövésig nem jutottak. 53 másodperc maradt hátra, amikor Györfyt kiállították és jött is az időkérés, illetve a kapuslehozatal. Ebből nemhogy akciót nem tudott vezetni a Brassó, de Sulakov kivágott korongja az üres kapuba csorgott be.

Mestermérleg
Vaclav Novak, Csíkszeredai Sportklub: – Nagyon keményen dolgoztunk végig a 60 percen át. Mindenki betartotta azon taktikai utasításokat, amelyet kértünk tőlük. Ez rájátszás, egy hosszú sorozat, ugyanakkor ez a győzelem erőt adhat a továbbiakban. Így kell továbbra is folytassuk.
Greg Lindqvist, Brassói Corona: – Elég jól játszottunk 60 percen keresztül. Az első gól előtt megvolt a lehetőségünk, nem éltünk vele, majd a kaptunk egy kékvonalas lövést, amiből lett a második gól. A legnagyobb problémánk ma a gólszerzés volt, annak ellenére, hogy megvolt az esélyünk erre. Ugyanakkor jól védett az ellenfél kapusa. Annak ellenére, hogy rájátszásba számított ez a találkozó, egy picit puhának találtam. Sok meccs van még hátra, megvagyok győződve, hogy egy kemény párharc lesz. Ami javunkra szólhat, hogy i végig négy soroztunk, míg az ellenfél csak hárommal játszott.

A párharc viszont péntek este 18.30 órától folytatódik Csíkszeredában.

Erste Liga, negyeddöntő

  • Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
  • Gólszerzők: Rokaly Sz. (24., 48.), Sulakov (60.).

Kapcsolódók

Kimaradt?