Kikapott a Sportklub a Coronától az Erste Liga negyeddöntőjének főpróbáján

A csütörtökön kezdődő Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona Erste Liga negyeddöntő párharc felvezetéseként kedd este a román bajnokságban nézett egymással farkasszemet a két alakulat. Főpróbának is tekinthető mérkőzést a csíkiak 4-3-ra elveszítették.

Kiegyenlített első perceket hozott a találkozó, bár Krasznoszlobodcevnek volt egy megugrása, amelyet Tőke hatástalanított. A 4. percben viszont büntetett a Brassó: Mihály Árpádra nem figyeltek a hazaiak, aki megszerezte a vezetést. Igyekezett tempót váltani a Sportklub, de akadozott a gépezet. Az egyenlítő találathoz egy kettős emberelőny kellett. Papp lövése lejött Tőkéről és a lecsorgót Becze értékesítette. Továbbra is egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen, majd a 19. perc elején Tranca maradt teljesen egyedül a kék-fehérek kapuja előtt és góllal hálálta meg a kihagyást, sőt a végén Onodi is két nagy védést kellett bemutasson.

A második felvonás elején nagyon gyorsan egyenlített Becze. Ebből erőt merített a Sportklub és alaposan megforgatta ellenfelét, Tőke viszont parádézott. A meccs feléhez érkezve hatalmas lehetőséghez jutott Vaclav Novák csapata: Lidhammar véglegest kapott, majd Carlson is összeszedett egy kisbüntetőt. Ám a hosszas előnnyel nem tudott mit kezdeni a hazai csapat. Egyenlő létszám mellett is maradt a hatalmas hazai dominancia és végül Gecse a 36. percben a vezetést is megszerezte. És hogy csak egy volt ekkor közte az egyértelműen Tőke érdeme volt, aki nagy napot fogott ki.

Az utolsó felvonásban már nem tudtak felpörögni Beczéék. Fokozatosan jött előre a Brassó, de Onodi a helyén volt. A harmad felénél eszméletlen futást mutattak be a felek. Ziccerek itt, ziccerek ott, hogy végül ebből a vendégek jöjjenek ki jól és Boriszenko egyenlítsem az 54. percben. A harmad hátralevő perceiben nem tudták eldönteni a felek a győztes kilétét. Ez a hosszabbításra maradt, amelyet a hazaiak emberelőnyben kezdtek. Ezt viszont nemhogy nem sikerült kihasználni, hanem Boriszenko szerezte meg második találatát és vitte el csapatának a bónusz pontot.

Eredmény: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 3–4 (1–2, 2–0, 0–1, 0–1) – h.u.

Gólszerzők: Becze (13., 21.), Gecse (36.), illetve Mihály Á. (4.), Tranca (19.), Boriszenko (54., 61.).

Kapcsolódók

Kimaradt?