Erste Liga: söpréssel jutott elődöntőbe a Sportklub

Negyedjére könnyedén gázolt át brassói ellenfelén a Csíkszeredai Sportklub, így söpréssel jutott az Erste Liga elődöntőjébe.

Az első harmad 5. percében megvolt a mérkőzés első kiállítása, amelyet Papp Szabolcs révén azonmód ki is használtak a vendégek. A második gólt a 13. percben lőtte Valchar, a harmadikat a 18.-ban Becze, máris eldőlni látszott a párharc sorsa.

A második felvonásban valóban el is dőlt. A játékrész érdekessége, hogy egyetlen büntetést sem kellett kiosztaniuk a bíróknak, ehhez képest négy újabb találat kerülhetett be a jegyzőkönyvbe, és mindet a csíkiak érték el, sorrendben Krasznoszlobodcev, Casaneanu, ismét Krasznoszlobodcev, végül Bíró Tamás volt eredményes, 0-7-nél mehettek a széria nyilvánvalóan utolsó pihenőjére a felek.

A záró játékrészben már senki sem erőltetett különösebben semmit. Előbb Részegh Tamás még belőtte a nyolcadikat, majd a Brassó szerzett becsületgólt Tendler révén. Aztán ha már így alakult, Lidhammar hozzátett még egyet, 2-8 az 50. percben – és ez lett a végeredmény is.

Arra, hogy a Szereda söpréssel megy tovább ebből a párharcból, nem sokan számíthattak, úgy sem, hogy lehetett hallani problémákról a Brassó háza táján. Ráadásul a söprés sem volt akármilyen, Greg Lindqvist csapata mindössze egyszer, a harmadik összecsapáson tudta megnehezíteni a székelyek dolgát, miközben két alkalommal is hatalmas verést mértek rá a kék-fehérek, a csíki 7-1 után egy brassói 8-2 is összejött. 

Erste Liga, negyeddöntő, 4. mérkőzések:
Brassói Corona-Csíkszeredai Sportklub 2-8 , az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot 4-0-ra a Csíkszereda nyerte 
EV Vienna Capitals II- FTC-Telekom 1-5 (0-0, 1-3, 0-2), az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot 4-0-ra a Ferencváros nyerte

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?