2019-es férfi kézi-vb: így „harcolnak” az üres lelátók ellen

Lényegesen kevesebb nézővel számolnak a nyitónap 13 ezer fős telt házához képest a 2019-es férfi kézilabda világbajnokság második napján a koppenhágai Royal Arénában, ezért a külcsínre is adó dán rendezők fekete lepellel eltakarták a nézőtér felső karéját, ezzel a húzással 7 ezresre csökkentve a 13 ezer fő befogadására alkalmas csarnokot.

A dán főváros Amager Vest negyedében található, ultramodern Royal Arénában három mérkőzést rendeznek pénteken: 16.30-tól az Angola-Katar, 19 órától Magyarország-Argentína, majd 21.30-tól Svédország-Egyiptom. A sajtóközpont egyik munkatársa bizalmasan megsúgta, a pénteki napra 4-5 ezer jegy kelt el, tehát még csökkentett befogadóképességgel is szellős lesz a nézőtér. S mivel borítékolható, hogy a nézők háromnegyede az alig félórára levő Svédországból rándul át Koppenhágába hazája esti összecsapására, a nap első két meccse nagyon családias hangulatú lesz. 

Mint korábban írtuk, a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda világbajnokságon várhatóan nézőcsúcsot döntenek, az IHF által közzétett adatok szerint a németországi négy helyszínen – Berlin, Köln, München és Hamburg - 500 ezer, a két dániai helyszínen – Koppenhága és Herning – 350 ezer jegy kelt már el. Amúgy a vébé egyik érdekessége, hogy a német nagyvárosokat és a dán fővárost is „lekörözte” az észak-dániai Herning azzal, hogy a torna döntőjét a 15 ezer férőhelyes Jyske Bank Boxen csarnoknak rendezik meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?