2019-es férfi kézi-vb: a dánok nem udvariaskodtak Chilével

A 2019-es férfi kézilabda világbajnokság nyitónapjának második mérkőzésén a társrendező dánok nem udvariaskodtak, tetemes zakót osztottak ki Chile válogatottjára.

Azt követően, hogy a délutáni órákban Berlinben Németország úgy verte meg a két Korea egyesített csapatát 11 góllal (30-19), hogy a mérkőzésből az ázsiaiak is pozitívan kerültek ki, a nyitónap második mérkőzésén Dánia nem udvariaskodott a világ másik végéről érkező vendégével, Chilével.

A mérkőzés előtt a házigazdák egy rendkívül visszafogott ceremónia keretében megnyitották a vébé dániai részét is. Itt ízlelítőt kaphattunk abból, hogy mennyire népszerű a skandináv országban a monarchia intézménye, Frigyes királyi herceg, a dán korona örököse világsztároknak kijáró üdvrivalgást kapott.

A házigazdák elsődleges célja volt kiszolgálni a koppenhágai Royal Arénát zsúfolásog megtöltő nézőket és teljes erőbedobással vetették bele magukat a mérkőzésbe. A "szerencsétlen" dél-amerikaiak az első félidőben úgy lőttek 4 gólt, hogy közben 22-t kaptak.Ebben oroszlánrésze volt Niklas Landinnak, aki 71 százalékos kapusteljesítménnyel rukkolt elő és villámgyors indításait a csapattársai nem "átallották" gólra is váltani. 

A második félidő 6. percében 2-4-es részeredményt mutatott az eredményjelző tábla, a chileiek "pofátlanságát" két bobmagóllal büntette Mikkel Hansen, a dánok szupersztárja. Ennek ellenére a dél-amerikaiak játéka érezhetően feljavult, hiszen a második félidő közepéig 175 százalékkal több gólt (7) lőttek, mint az első játékrész teljes időtartama alatt.A becsületükben megsérett chileiek egyértelműen harcosabban álltak bele a végjátékba, alkalomadtán az agresszív játéktól sem  riadtak vissza, amit - az új szabályok értelmében - a portugál játékvezetők rendszerint kétperces kiállításokkal büntettek. 

Az első félidei 22-4 után a második félidőt a dánok csak 17-12-re neyrték meg így az összecsapás 39-16-os hazai győzelemmel ért véget, amit a 13 ezer dán szurkoló így fogadott.

Pénteken este 7 órától ugyanabben a csarnokban Magyarország Argentína ellen mutatkozik be a világbajnokságon. 

Eredmény
C csoport
Dánia-Chile 39-16 (22-4)

 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?