Erste Liga: a Sportklub nagy pofont kapott a Coronától

Ellenkező előjelekkel várhatta a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, illetve a Brassói Corona az egymás elleni dupla fontosságú rangadót, amelyen végül a vendégek örülhettek. Annak ellenére, hogy vasárnap meccsük volt a Cenk alattiaknak, amelyet elveszítettek, összeszedettebb csapat képét mutatták.

Dupla fontosságú rangadót rendeztek hétfő este Csíkszeredában, ahol a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona csapott össze, amely találkozó pontjai mind az Erste Ligába, mind a román bajnokságba beleszámítottak.

Egy hajszálnyival ugyan, de aktívabban kezdte a találkozót a hazai csapat, helyzetek is akadtak Tőke kapuja előtt, de áttörni a brassói falat nem sikerült, még emberelőnyben sem. Nem úgy a vendégek, akik első fórjukat tökéletesen játszották meg és Lidhammar mattolta Onodit. A gól után összezuhant a hazai csapat, több brassói lehetőség is akadt, de a kék-fehérek kapusa életben tartotta a csapatot. Az utolsó percek pedig egy picit csapkodó és gyenge iramú játékot hozott.

A második felvonás elején, alig pár másodperc után Tendler mehetett szólóba Onodira, de remekelt a csíki kapus. Igyekezett alkotni a hazai csapat, de nagyon pontatlan volt a játék. A játékosok között sem volt meg az a kohézió, ami példáúl megvolt a Ferencváros ellen. Így nem volt csoda, hogy a meccs feléhez érve Lidhammar is óriási ziccert vétett. Ekkor a Sportklub megkapta a lehetőséget az egyenlítésre. Előbb egy sima előnyt, majd egy kettősbe torkoló fórt is sikerült elpuskázni, pedig Panov, illetve Fodor ütőjében ekkor ott volt a gólt, akárcsak a harmad végén Sulakovéba. Nem történt ez meg.

Majd az utolsó felvonás elején Tendler újabb szólóját már könyörtelenül felvarrta. Azonnal válaszolhatott volna a Sportklub, de sem Panov, sem Fodor nem tudta belőni ziccerét. Ahogy pörögtek a percek úgy lett egyre nyilvánvalóbb, hogy a Brassót nehéz lesz ma megverni. A csattanó pedig a végére maradt, amikor hazai emberelőnyben Tendler lépett megint ki szólóba és háromgólosra duzzasztotta csapata előnyét, egyszersmind lezárva a találkozót.

Mestermérleg
Hozó Levente, Csíkszeredai Sportklub: – Rengeteget tévedtünk, lehetőséget adtunk számukra, nagy tereket engedtünk. Emberelőnyben és emberhátrányban is gólt tudtak szerezni. Nem sikerült gólt szerezni, annak ellenére, hogy az első 10 percben megvoltak a lehetőségeink, amelyek akkor ha bemennek talán máshogy alakul ez a találkozó.
Greg Lindqvist, Brassói Corona: – Egy tökéletes idegenbeli meccs volt, kezdve attól, hogy szolid kapusteljesítményt, illetve remek védekezést tudtunk felmutatni. A második harmadban több emberhátrányt, köztük egy kettős sikerült kihúzni, ami döntőnek bizonyult a mérkőzés végkimenetelét illetően. Nagyon okos játékot mutattunk, ami azt hozta magával, hogy öt az öt elleni sokkal jobb csapat voltunk.

Eredmény

  • Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)
  • Gólszerzők: Lidhammar (11.), Tendler (44., 56.).

Kapcsolódók

Kimaradt?