Erste Liga: a Csíkszeredai Sportklub visszavágott a Ferencvárosnak

Rangadót rendeztek a jégkorong Erste Ligában, ahol a Csíkszeredai Sportklub a Ferencváros-Telekomot fogadta. Az első helyezett a másodikat fogadta tehát, amelyen a döntő többségében az ellenfele fölé kerekedő kék-fehérek meg is nyertek.

Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat a Vákár Lajos Műjégpályán, ahol némi meglepetésre talán, de a felek nem rontottak egymásnak. Sőt a tempó sem volt a korábbi mérkőzéseken látott. Ez magával hozta azt is az első húsz percre, hogy igazán komoly helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki és ami volt is, azt a kapusok remekül megoldották.

A második felvonás elejét viszont nagyon elkapta a Ferencváros. A csíki csapat hibáiból élve előbb Fitzgerald kétszer, majd Tóth Adrián egyszer került ziccerbe, ám Lundström a remekelt. A zöld-fehér fölény tovább nőtt a továbbiakban egy előnyt követően, amellyel viszont nem tudtak élni. Egyenlő létszám mellett Hozó Levente tanítványai átvették a játék irányítását, hogy a 26. percben emberelőnyben Papp szerezze meg a vezető találatot. Alig egy perc múlva Jászai eladott korongjával Panov ugrott ki szólója viszont a felső vason csattant, hiába kért videóbírózást a közönség.

Támadásban maradt a hazai csapat és újabb ordító helyzetek jöttek: előbb Valchar, majd emberelőnyben Részegh Tamás rontott ziccert szemtől szembe Arannyal és a sort Antal zárta. Nagyon fel volt borulva ekkor a pálya és némi meglepetésre, a játék képével ellentétben ekkor egyenlített a vendég alakulat. Egy kidobott korong után Lundström elütött a pakk fölött és az üresen maradt kapuba végül Nagy Gergő talált be. A bekapott gólra azonnal válaszolhatott volna a Sportklub, de Bíró Arannyal szemben a kapus fejvédőjét találta el. Az utolsó percek csapkodó hokit hoztak már.

Az utolsó felvonás elején hamar visszavette a vezetést a hazai alakulat, miután egy áthúzódó emberelőnyt Rokaly Norbert váltott gólra. Továbbra is a hazai csapat uralta játékot. A 44. percben pedig Panov ünnepelt gólt, hogy újabb videóbírózás következzen és érvénytelenítsék az ünneplést. Három perc múlva viszont Taratuhin már érvényes gólt szerzett, bár a játékvezetők ezt is visszanézték Fodor Szabolcs kérésére, aki kislest reklamált a helyzetnél. Utóbbi nem volt, érvényes gól viszont igen. Az utolsó 10 percre ráfordulva a vendégek átvették a játék irányítását. Megnyomták ekkor nagyon és az 53. percben Pavuk remekül ért bele a kapu előterébe Karmeniemi kékvonalas lövésébe és a korong a hálóba került. Nem állt le a Fradi, de a hazai csapat hősiesen védekezett és végül behúzta a győzelmet.

A mérkőzés túlnyomó részében a Sportklub jobban játszott, mint ellenfele és megérdemelten tartotta otthon a három pontot és már hat pontos előnyre tett szert a zöld-fehérekkel szembe, igaz két meccsel többet letudva.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)

Gólszerzők: Papp (26.), Rokaly N. (42.), Taratuhin (47.), illetve Nagy G. (34.), Pavuk (53.)

Mestermérleg

Hozó Levente, Csíkszeredai Sportklub: – Amit megbeszéltünk a srácokkal, azt mind betartották, odafigyeltünk az apró részletekre, nem adtunk nagy tereket számukra. Az idei szezon egyik legjobb meccsét játszottuk, rengeteg kihagyott helyzettel, amelynek is köszönhetően a vége egy picit szoros lett, de ilyen egy rangadó. Le az összes kalapokkal a fiúk előtt, mindent megtettek a győzelem érdekében.

Fodor Szabolcs, Ferencváros-Telekom: – Az a legnagyobb pozitívum számunkra, hogy nem adtuk fel egy másodpercre sem és végig küzdöttünk, hittünk abban, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe. Meg is volt a végén a lehetőség, nagyot küzdöttünk és most ez a legfontosabb. Reméljük majd itt is be fognak menni a helyzetek, öt perccel vagy két perccel a vége előtt. Büszke vagyok a srácokra, hogy küzdöttek végig.

Kapcsolódók

Kimaradt?