Gyászos napjuk volt a halottak napján a bukaresti fociszurkolóknak

Gyászos napjuk volt a halottak napján a bukaresti fociszurkolóknak, ugyanis a Bukaresti Dinamu után a FCSB is kiesett a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőiből, miután csütörtökön este 2-1-re kikapott a Dunărea Călărași otthonában.

 

Ezzel véglegesült a sorozat negyeddöntőjében érdekelt csapatoknak listája (a továbbjutás bebiztosításának sorrendjében): Nagyszebeni FC Hermannstadt, CSU Craiova, FC Viitorul, Sepsi OSK, Astra Giurgiu, Kolozsvári CFR, FK Csíkszereda, Dunărea Călărași.

A következő fordulóra csak jövőben kerül sor, 2019. február 25–március 3 között rendezik meg a negyeddöntőket. Az elődöntők fázisában már oda-vissza rendszerben csapnak össze a csapatok, az első mérkőzéseket április 1-7 között, a visszavágókat 22-28 között tartják majd meg. A Román Kupa döntőjét 2019. június 2-án rendezik meg. 

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön este az FK Csíkszereda egy 21 büntetős tizenegyespárbaj végén legyőzte a Bukaresti Dinamót a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében és ezzel egyetlen harmadosztályos csapatként ott lesz csupa Liga 1-esekkel együtt a sorozat negyeddöntőjében. Mellette három további erdélyi csapat is lesz, a Nagyszebeni FC Hermannstadt, a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR.

Román Kupa, eredmények
FC Hermannstadt–FC Voluntari 3-0
Turris Oltul Turnu Măgurele–CSU Craiova 1-4
Poli Iași–FC Viitorul 2-2, büntetőrúgások után 5-7
CS Mioveni–Sepsi OSK 0-5
Kolozsvári U–Astra Giurgiu 3-3, 3-4 hosszabbítások után
Medgyesi Gaz Metan–Kolozsvári CFR 1907 0-1
FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo 2-2, hosszabbítás után 3-3, 6-5 büntetőrúgások után
Dunărea Călărași–FCSB 2-1  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?