Visszatér az utcazene-hangulat Szatmárnémetibe – Pénteken kezdődik a Street Music Fesztivál

Izgalmas zenészek, káprázatos tűzzsonglőrök és meghökkentő artisták. Ma kezdődik a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál.

A hétvégén utcazenészek és utcaművészek színpadává alakul Szatmárnémeti városközpontja. Az előadók a mediterrán városok utcazene-hangulatát csempészik Szatmárnémetibe. A fesztivál három napja alatt hat helyszínen, a kilenc országból érkező tizennyolc fellépő több mint 100 előadását tekinthetik meg a szatmáriak és a Szatmárnémetibe látogatók.

Fotó: szervezők

A Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál sajátossága, hogy több helyszínen, párhuzamosan zajlanak az előadások. A programok a fesztivál mindhárom napján 19 órától kezdődnek és éjfélig tartanak.

Fellépők és közönségdíj

Idén 9 különböző országból – Argentína, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Egyesült Királyság, Izrael, Magyarország, Lengyelország és Hollandia – érkeznek izgalmas, ámulatba ejtő produkciók és előadók Szatmárnémetibe.

A zenei vonalat a tavalyi közönségszavazás győztese, a HuMen Brass Band (HU) mellett a La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), Kuma Band (ESP),  The Potato Patch Band (HU), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP) biztosítja. Látványos tűzshow-val kápráztatja el a résztvevőket Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) és Pyrovaghi (IT). Az artista vonalat pedig Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) és Pippu (IT) képviselik, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozzanak.

A Street Music Fesztivál, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is meghirdeti az Utcazenei Közönségdíjat. A kedvenc előadókra, illetve előadásokra ezen a linken, lájk formájában lehet a szavazatokat leadni vasárnap 20.00 óráig.

Első művészek és meglepetés előadás

A legszerencsésebbek már a egy kis ízelítővel is gazdagodhattak, ugyanis csütörtökön este terepszemle közben az argentin Latin Duo Circo egy rögtönzött meglepetéselőadást tartott az Október 25-e téren.

A szervezők közölték, érdemes a követni a Utcazene Fesztivál oldalait a Facebookon és az Instagramon, ahol folyamatosan naprakész információkat és izgalmas tartalmakat osztanak meg.

A fesztivál részletes programja itt található meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?