Újraindul a Kotta, a Marosvásárhelyi Rádió tehetséggondozó műsora

Októberben újraindul a Kotta, a Marosvásárhelyi Rádió tehetséggondozó és népszerűsítő műsora, amely közel 10 éve hónapról hónapra erdélyi zenekarokat, előadóművészeket, zenészeket ismertet meg a rádióhallgatókkal és a közönséggel.

Nem véletlenül lett a műsor mottója: a Kotta, a mi zenénk! A miénk, mindenkié, hisz a cél felkarolni, teret biztosítani az erdélyi zenekaroknak a bemutatkozásra, akik a koncertélmény mellett egy jó minőségű hang illetve képi anyaggal is gazdagodhatnak.

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió Kotta/Facebook

Az elmúlt évek során több mint 70 együttes mutatkozott be stúdiónkban, műfaji megkötöttség nélkül. Az alternatív, pop, rock, jazz, blues műfajokon túl a klasszikus zene sem maradt ki a Kottából, sőt a gyerekekre is gondoltunk, hisz számos olyan koncertünk volt, ahol az egészen kicsiké volt a főszerep. A kezdeti időszakhoz képest a műsor is komoly változásokon ment át: nemcsak arculatban, hanem technikai felkészültség és felszereltség szempontjából is sokat fejlődtünk, természetesen annak érdekében, hogy minél színvonalasabb felvételt tudjunk biztosítani a fellépőinknek. Az utóbbi években már az online térben is nyomatékosan jelen voltunk, így nemcsak a rádió hullámhosszain, hanem a Facebookon is követhetővé vált az élő koncert, sőt partnerségben az Erdélyi Magyar Televízióval a tévénézők otthonába is eljutott a Kotta híre.

„Továbbra is azt szeretnénk, hogy minél több zenekar megforduljon rádiónk stúdiótermében, ahová a világjárvány miatti megszorítások után végre közönséget is várunk. Októberben rendhagyó módon rögtön két csapat is vendégünk lesz: október 9-én a tizenévesekből álló székelyudvarhelyi DissOrder csap a húrok közé, majd a hónap utolsó vasárnapján, október 30-án a kolozsvári FUNKorporation együttest hallhatják. Koncertjeinkre a belépés továbbra is díjtalan, minden érdeklődőt, zenekedvelőt szeretettel várunk” – írja közleményében a Marosvásárhelyi Rádió.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?