Újabb rangos nemzetközi díjat nyert a Magyar Zene Háza

Ezúttal az Iconic Awardot kapta meg a budapesti épület, melyet a Német Design Intézet ítél oda.

A Német Design Intézet (Rat für Formgebung) által odaítélt Iconic Awardot október 5-én este adták át ünnepélyes keretek között a legnagyobb európai ingatlanszakmai kiállításon, a müncheni Expo Realon a Liget Budapest projekt keretében megvalósult Magyar Zene Házának, amely Európa egyik legtöbbet díjazott épülete lett.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A neves, nemzetközi építészekből álló öttagú zsűri építészeti kategóriában a győztesnek járó elismeréssel díjazta a magyar épületet. A grémium a legjobb és leginnovatívabb építészeti és tervezési megoldásokat felvonultató, világszerte megvalósult új épületeket díjazza, az elmúlt években olyan, a világelithez tartozó sztárépítészek alkotásait ismerték el, mint Dorte Mandrup, Kengo Kuma, Alberto Caiola vagy Sir David Chipperfield. A Sou Fujimoto tervezte Magyar Zene Háza ezzel az ingatlanszakma két legnevesebb seregszemléjén is a világ élmezőnyébe került, hiszen ezt megelőzően idén márciusban a cannes-i MIPIM-en, a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán a zsűri fődíját nyerte.

Az Expo Real a legnagyobb ingatlan- és befektetési kiállítás Európában, melyet 1998 óta minden évben a Messe München területén rendezik meg. A rendezvényen adják át a German Design Council rangos elismerését, az Iconic Awardot, mely a világ leginnovatívabb és fenntartható építészeti projektjeit díjazza, különös hangsúlyt fektetve a környezetbarát megoldásokra, a látogatóélményre, valamint a külső és a belső harmóniájára, formabontő tervezői gondolatokra.

A Magyar Zene Háza 2019-ben már elnyerte „A legjobb nemzetközi középület” elismerést az International Property Awardson (IPA), 2021-ben pedig a Music Cities Awardson választották a világ legjobb zenei témájú ingatlanfejlesztésnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?