Több mint 8 millió lejből újítják a Peleș- és a Pelişor-kastély tetőszerkezetét

Hamarosan megkezdődnek a Peleș- és a Pelişor-kastély tetőszerkezetének sürgősségi javítási munkálatai – jelentette be Raluca Turcan kulturális miniszter. A munkálatok a díszítőelemek, művészeti elemek védelmét és javításokat foglalnak magukban.

A Peleș- és a Pelişor-kastély tetőszerkezetének javítására a szerződés teljes értéke 8.236.704 lej áfával együtt, ebből 398.293,00 lejt a tervezési szolgáltatásokra szánnak, és 7.838.411 lejbe kerülnének a sürgősségi beavatkozási munkálatok, írja a News.ro.  A munkálatok a díszítőelemek, művészeti elemek védelmét és javításokat foglalnak magukban. Az Országos Örökségvédelmi Intézet által aláírt szerződés értelmében a kivitelezés időtartama hat hónap a megbízás kiadásától számítva – mondta a miniszter.

A Peleş-kastély | Fotó forrása: peles.roA kulturális minisztérium közleménye szerint a Peleș-kastély és a Pelisor-kastély történelmi műemlékek tetőszerkezetének sürgősségi beavatkozási munkálataira vonatkozó pályázati dokumentációt 2023 szeptemberében tették közzé az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP) a gazdasági szereplők műszaki-pénzügyi ajánlatainak benyújtására.

A Pelişor-ksatély | Fotó forrása: peles.roA Románia számára emblematikus történelmi műemlékeket érintő tervezett beruházások következő lépése a Peleș-kastély teraszainak helyreállítása és felújítása, amelyet a Kulturális Minisztérium az Országos Örökségvédelmi Intézeten keresztül kezdeményezett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?