Tízezer gyerek közül választotta ki új filmjének főszereplőjét Nemes Jeles László

Befejeződött az Oscar-, Golden Globe-, BAFTA-díjas Saul fiát és a Napszálltát is jegyző Nemes Jeles László legújabb filmjének forgatása. Az Árva című alkotást a rendező családjának története ihlette, főszereplője a 12 éves Barabás Bojtorján lett.

A filmkészítők hónapokon keresztül keresték a film fő- és kiemelt szereplőit, a casting kiterjedt Erdélyre és Kárpátaljára is. Végül több mint tízezer gyermek meghallgatása után a 12 éves, budapesti Barabás Bojtorjánt (Andor) választották ki a főszerepre, Waskovics Andreát (Klára) és Grégory Gadebois-t (Berend) pedig a kiemelt szerepekre.

A főszereplő/ Forrás: Pioneer Pictures

Az Árva 1957 tavaszán Budapesten játszódik. A város és lakói alig tértek magukhoz az 56-os harcok óta. Andor egy 12 éves kisfiú, akit anyja nevel egyedül. A fiú azzal a reménnyel nőtt fel, hogy a háborúban eltűnt édesapja egyszer majd visszatér. Egy nap megjelenik náluk egy férfi, aki azt állítja, hogy ő Andor apja. A fiú nem hajlandó apjának tekinteni az idegent. A férfi azonban beköltözik hozzájuk, és a fiú kénytelen leszámolni illúzióival. Miközben az anya és fia közötti szakadék egyre mélyül, Andor elhatározza, hogy bármi áron, de megmenti családját a férfitől.

Az Árva összesen 53 napig forgott, főleg budapesti helyszíneken, illetve Hatvanban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?