Már a Netflix is lecsapott Koltai Lajos Semmelweis című filmjére

Az elmúlt öt év legnézettebb magyar filmje lett Koltai Lajos Semmelweis című alkotása Vecsei H. Miklós főszereplésével. A bemutató óta mindössze nyolc hét telt el, és már több mint 250 ezren látták a magyarországi mozikban. A hatalmas érdeklődés eredményeként a Semmelweisre már a Netflix is lecsapott: hamarosan elérhetővé válik az egyik legnagyobb médiaszolgáltatón.

A Semmelweis előtt tizenöt éve rendezett utoljára filmet Koltai Lajos Kossuth-díjas operatőr, filmrendező. Az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a világhírű magyar orvos életét bemutató film óriási sikere is azt mutatja, hogy vannak olyan forgatókönyvíróink, akik képesek minőségi és különleges munkát letenni az asztalra.

Forrás: Wikipédia

Koltai Lajos elmondta, hogy a tengerentúlon is kíváncsiak legújabb alkotására, a hatalmas siker eredményeként hamarosan a Netflixen is meg lehet majd nézni a Semmelweist. “Döbbenetes volt, hogy az amerikai vetítések után jó ideig nagy csend uralkodott a mozitermekben, aztán csak később jöttek oda hozzám gratulálni, és sok-sok kérdést kaptam a filmmel kapcsolatban” – fogalmazott a rendező.

A Kossuth-díjas operatőr, filmrendező az interjúban beszélt arról is, hogy a bemutatót követő első hét hétben a második helyen volt a Semmelweis a megvett mozijegyek alapján, majd a nyolcadik héten a harmadik helyen állt, nem véletlen tehát, hogy hamarosan a Netflixen is elérhetővé válik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?