Színészmesterségből országos elsők a sepsiszentgyörgyi diákok

Országos első és második díjban részesültek a sepsiszentgyörgyi művészeti líceum drámatagozatának diákjai az Országos Színészmesterség Tantárgyversenyen.

Az oktatási minisztérium április 3-6. között Brăilán szervezte a tantárgyversenyt, amelyen mintegy 160 diák vett részt az ország 16 megyéjének drámatagozatairól. A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai egyéni versenyben indultak és a csütörtöki díjkiosztón Hubbes Gellért Mátyás első díjat, míg Kurkó Karolina Fatima második díjat kapta meg, számolt be lapunknak Fazakas Misi a drámatagozat vezetője.

Kurkó Karolina és Hubbes Mátyás | Fotó: Fazakas Misi

Az idei színészmesterség tantárgyversenyen a sepsiszentgyörgyi diákok mellett Arad, Brăila, Bukarest, Buzău, Focșani, Galac, Jászvásár, Kolozsvár, Konstanca, Marosvásárhely, Pitești, Szeben, Târgu Jiu, Temesvár és Tulcea megyék drámatagozats tanulói vettek részt. Színészmesterségből két kategóriában indulhattak a diákok: a csapatversenyben az előadások bemutatására került sor, illetve az egyéni repertoárral, amely keretén belül versek és monológok előadásával mérték össze szakmai tudásukat a fiatalok. A szakmai zsűri hazai színművészeti egyetemek oktatóiból állt.

Kurkó Karolina | Fotó: Fazakas Misi

Fazakas Misi felidézte, hogy az elmúlt időszak díjesőt hozott a sepsiszentgyörgyi drámatagozat számára, hiszen az Országos Színészmesterség Tantárgyverseny mellett, az április első napjaiban Kolozsváron megtartott Atlantisz Harangoz Országos Versmondó Vetélkedőn négy díjat kaptak a drámás diákok: Fazakas Bálint első díjat, Kurkó Karolina második és különdíjat, illetve Mantia Lilla dicséretet. Ezt megelőzően, a március elején megrendezett XV. Kárpát-Medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyről Kurkó Karolina Fatima két különdíjjal érkezett haza: az egyiket a szép magyar beszédért kapta, a második elismerés pedig a közönség különdíja volt.

A sepsiszentgyörgyi drámatagozat 23 éve működik és az elmúlt években 20 országos és nemzetközi díjat szerzett csapat- és egyéni versenyben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?