Sorozat készül a Száz év magányból – itt az előzetese (VIDEÓ)

Sorozatot készített Gabriel García Márquez Száz év magány című regényéből a Netflix, közzétették az előzetest is. A regény adaptációja várhatóan még idén felkerül a streaming szolgáltató műsorára.

A mágikus realizmus stílusában íródott regény a Macondo városában élő Buendía család hét generációjának történetét meséli el. A spanyol nyelvű irodalom és a világirodalom klasszikusának számító regényt megjelenése óta 46 nyelven, összesen több mint 50 millió példányban adták ki világszerte.

A legendás nyitómondat is szerepel az első előzetesben: „Hosszú évekkel később, a kivégzőosztag előtt, Aureliano Buendía ezredesnek eszébe jutott az a régi délután, mikor az apja elvitte jégnézőbe.”

A spanyol nyelvű sorozatot Kolumbiában, az író hazájában forgatták Márquez örököseinek jóváhagyásával. A streamingszolgáltató úgy fogalmazott, ez az egyik legambiciózusabb latin-amerikai projektjük, és a legtehetségesebb kolumbiai és latin-amerikai művészek működtek közre benne. A 16 részes szériát Alex García López és Laura Mora rendezte.

Mint írtuk, a streamingóriás már 2019-ben megvette a klasszikus regény megfilmesítésének jogait, és a Nobel-díjas író fiainak támogatásával készült el.

(Nyitókép: Netflix/YouTube)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?