Ilyen programok lesznek a Méra Világzenei Csűrfesztiválon

Mint írtuk, a sajátos zenei élmények mellett egyedülálló nappali programkínálattal érkezik két héten belül a Méra Világzenei Csűrfesztivál!

Az idei zenei line-up különösen sokszínű világzenei térképet varázsol a hagyományőrző erdélyi település fesztivál-csűrjébe. A dél-amerikai ritmusoktól, az ír dallamokon, autentikus cigányzenén, és balkán fúvósokon át a hagyományos népzenéig. Aki járt már Erdély világzenei fesztiválján biztosan tudja, hogy ez nem az a hely, ahová csak az esti koncertre érdemes “kinézni”.

Fotó: a rendezvény Facebook-oldala

Alighanem az egyik legnépszerűbb nappali program a fesztiválon a délutáni népdal-, valamint néptáncoktatás. Előzetes képzettségtől, vagy tapasztalattól függetlenül várunk mindenkit, hogy elsajátítsa a kalotaszegi táncok alaplépéseit és a régió dalainak legszebbjeit, hogy az esti táncházakban már magabiztosan mulathassunk együtt!

Ha a Bivalystúdió árnyékában hűsülnénk, érdemes a dokumentumfilm-vetítések időpontjában érkeznünk. Olyan alkotásokat nézhetünk itt meg, mint:

  • Én és a hegedűm - Töredékek három erdélyi prímás életéből;
  • Egy Hangból. Portréfilm Fodor „Neti” Sándorról;
  • A magyar nóta belga mestere - dokumentumfil Tcha Limbergerről.

A gyerekeket és családokat egész napos kézműves foglalkozás, játékos népdal- és néptánctanulás, mesefoglalkozás és mesemondás várja. A falu központjában található református templom igazi közösségi térként román és magyar nyelvű néprajzi előadásoknak, valamint délutáni koncertek szolgáltat helyszínt.

Természetesen gondoltunk a helyi gasztronómia iránt érdeklődőkre is, őket Kalotaszegi kóstolóra várjuk a a Mérai Bivalymúzeum udvarán péntektől vasárnapig. Itt többek között helyi termelőktől származó ínyencségeket, vagy épp kalotaszegi borokat lehet kóstolni, de olyan kérdésekre is választ kaphatunk, mint hogy miként találkozik Kalotaszeg és Skócia a reggeli asztalon, vagy hogyan hasznosítjuk gyógynövényeket a konyhában?  A Gasztroudvar  és a Méra VIlágzenei Csűrfesztivál teljes programja ITT elérhető.

A fesztiválra való kijutás lehetőségét Kolozsvárról a CFR, illetve CTP járatai mellett idén is saját fesztivál-járatokkal egészítjük ki. Így kora reggeltől egészen a hajnali órákig biztonságban közlekedhetünk Méra és Kolozsvár között.
Részletes menetrend ITT.

Mivel a fesztivál limitált számú közönséggel tudja megőrizni családias hangulatát, idén is 1000 főben korlátozzuk a beléptetést. A jegyek pedig rohamosan fogynak, ezért ha biztosra szeretnél menni vedd meg jegyed elővételben kedvezményesen, július 30-ig az alábbi linkre kattintva megteheted. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?