Rászoruló színészeknek adja előadása bevételét a sepsiszentgyörgyi színház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház az április 6-i, szombati, Napraforgó című előadása bevételét ajánlja fel a „Művészek a művészekért” jótékonysági program támogatására.

A Román Színházi Szövetség (UNITER) által 20 éve elindított program során évről évre gyűjtéseket szerveznek azoknak a művészeknek, akik különböző okok miatt arra kényszerülnek, hogy ideiglenesen vagy végleg búcsút mondjanak a szakmájuknak. Idén országszerte 39 jótékonysági előadás bevételét ajánlották fel a színházak, közöttük a sepsiszentgyörgyi magyar társulat is, mely a szombati Napraforgó előadása bevételével járul hozzá a nehéz helyzetben lévő hazai színészek, színházi emberek támogatásához.

Az idei jótékonysági eseménysorozatot indító közleményében az UNITER köszönetet mondott mindazoknak, akik önkéntes munkájukkal és adományaikkal hozzájárultak a „Művészek a művészekért” húsz éven át tartó sikeréhez, a szakmai szolidaritás természetes megnyilvánulásának nevezve a rendezvényt. Nicu Alifantis népszerű folk-zenész, zeneszerző, színházi zeneszerző a rendezvény idei „nagyköveteként” júniusban országos turnét szervez, hogy annak teljes bevételével támogassa az ügyet.Fotó: Tamási Áron SzínházA sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház arra hívja fel nézői figyelmét, hogy a Napraforgó című előadás megtekintése vagy újra megtekintése által, a jegyárak kifizetésével vagy további adományokkal járuljanak hozzá a rászoruló színészek, színházi emberek támogatásához. A szombat este 7 órától látható Napraforgó című előadásra a bevétel elkülönítésének megkönnyítése végett csupán személyesen lehet jegyeket vásárolni a sepsiszentgyörgyi Központi Jegyirodában. További adományokat az előadás helyszínén, vagy a RO14BRDE445SV17256174450 számlaszámra (Fondul de Solidaritate Teatrală) várnak a szervezők.Fotó: UNITERA Napraforgó című darab tükröt tart korunk társadalmának. Három olyan család történetét ismerhetjük meg belőle, melyekben magányos, elveszett gyerekek és felnőttek keresik a jobb élet lehetőségét. Mintha a saját családjainkat, kisebb-nagyobb közösségeinket látnánk, melyekben valamennyien napraforgóként keressük a boldogságot. Vajon mi történik az emberrel, ha sokáig nem süt rá a nap? Hogyan lehet feldolgozni a sebeket, amelyeket néha szeretteinktől kapunk, eltörülni a fájdalmat, amelyet néha szeretteinknek okozunk? Amint Radu Afrim rendezőtől már megszokhattuk, az előadás tele van humorral és játékossággal, érzékletesen szemléltetve azt, ahogyan a gyerekek képzelőereje kiszínezi hétköznapjaik szomorú valóságát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?