Péntek este kezdődik a 22. TIFF: Oscar-díjas rendezők és színészek érkeznek Kolozsvárra

Az idei TIFF-en számos nagy névvel és filmmel találkozhatunk, a fesztiválon jelen lesznek neves színészek: Timothy Spall, Geoffrey Rush, Darko Perić, de jelen lesz az Oscar-díjas Oliver Stone amerikai filmrendező, valamint Michel Franco mexikói származású rendező, producer is, akikkel szintén találkozhat a közönség.

A 22. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) kétszáz filmet vetítenek, amelyek 45 országból származnak. A június 9-én kezdődő fesztivál megnyitóját Kolozsvár főterén szervezik meg 20.45-től, a gálát követően a Northern Comfort című vígjátékot tekintheti meg a közönség. A filmfesztivál helyszínei idén is hagyományosan Kolozsvár, Szászfenes és Bonchida, június 9. és 18. között összesen 18 helyszínen nézhetnek filmet az érdeklődők.

Fotó: TIFF

A közönség a filmfesztivál első hétvégéjén láthatja Timothy Spallt, aki a Harry Potter sorozatban Peter Pettigrew-t alakította, emellett az elmúlt 30 év legfontosabb brit filmjeiben is szerepelt. A TIFF szervezői a fesztivál nyitógáláján életműdíjjal tisztelegnek a brit színész előtt. Timothy Spallt szombaton újra láthatja a közönség, fél 11-től ugyanis pályafutásáról fog beszélgetni Mihai Chirilov-val, a TIFF művészeti igazgatójával a Radisson Blu Hotelben. A belépés ingyenes, a helyek száma viszont korlátozott.

Az idei év díszvendégével, Geoffrey Rush ausztrál színésszel jövő héten találkozhat a közönség. De jövő héten érkezik Kolozsvárra Oliver Stone amerikai rendező, Michel Franco mexikói rendező és Darko Perić szerb színész is. Velük különleges filmvetítések és mesterkurzusok alkalmával találkozhat a nagyközönség.

A TIFF részletes programja ide kattintva megtalálható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?