Paul McCartney visszakapta 52 éve ellopott gitárját

Több mint fél évszázada lopták el Londonban Paul McCartney Höfner márkájú basszusgitárját. Végül egy sussexi család padlásán bukkantak rá a hangszerre.

Paul McCartney olyan híres The Beatles dalok játszott fel 1961-ben vásárolt Höfner márkájú gitárján, mint a Love Me Do vagy a She Loves You. 1972-ben Londonban lopták el tőle, hollétéről pedig több mint fél évszázadon keresztül senki nem tudott semmit. A zenész pár éve kérte meg a Höfner céget, hogy próbálják meg felkutatni kultikus hangszerét. Mindenki legnagyobb meglepetésére sikerrel jártak, a felhívásra ugyanis jelentkezett egy sussexi család, akiknek gyanús lett, hogy a házuk padlásán évtizedek óta hever egy hasonló kinézetű basszusgitár, és a hitelesítés után tavaly ősszel be is bizonyosodott, hogy McCartney 500/1 típusú hangszeréről van szó.

Forrás: Getty Images

Paul McCartney nemrég kapta vissza gitárját, amelynek kapcsán azt nyilatkozta, hogy elmondhatatlanul hálás, s a nyomozó csapat tagjaihoz hasonlóan őt is váratlanul érte, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült felkutatni a több mint fél évszázada eltűnt hangszert. Az esetet egyébként a rock and roll történetének egyik legnagyobb rejtélyeként emlegették, és bár a hangszer nem eladó, amennyiben mégis árverésre kerülne a sor, minden bizonnyal lekörözné a mostani csúcstartót, Kurt Cobain gitárját, amely 2020-ban hatmillió dollárért kelt el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?