Eltüzelhették a dévai szabadtéri minikönyvtárak köteteit

A tél folyamán „gyanús körülmények” között eltünedeztek Déván a szabadtéri minikönyvtárak polcaira kitett kötetek. Az amúgy sikeres projektet kezdeményező dévai könyvtár képviselői arra gyanakodnak, a könyvek nem azért tűntek el, mert olvassák.

Ezért tavaszig nem tesznek több kötetet a szabadtéri minikönyvtárak polcaira, az olvasás szerelmeseit pedig arra kérik, hogy a dévai könyvtárban keressék kedvenceiket.
„Mivel a tél folyamán azt tapasztaltuk, hogy a Déva különböző pontjain található minikönyvtárak polcairól nagyon sok könyv gyanús
körülmények között eltűnt, és a köteteket valószínűleg nem olvasásra használták, úgy döntöttünk, hogy ebben az időszakban nem teszünk több könyvet a polcokra” – idézi Sebastian Ioan Bara könyvtárigazgatót az Agerpres hírügynökség.Fotó: Hunyad Megyei Könyvtár Facebook oldala
A szabadtéri könyv
espolcok kihelyezése a könyvtár sikeres projektje, fából készült, esőtől védett polcokat helyeztek ki a város különböző pontjain, ahova regényeket, versesköteteket, történelem- vagy gyermekkönyveket is kihelyeztek.

A járókelők a parkokban, padon ülve olvasgathattak, de haza is vihették könyveket, azzal feltétellel, hogy visszaviszik, vagy egy másik kötetet tesznek a megüresedett helyre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?