Nyolc részes online előadást mutat be az Ariel Színház

Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című meseregényének adaptációja a marovásárhelyi Ariel Színház első kizárólag online elérhető előadása. A 8 részes előadásra 15 lejes online jegy váltható, és 2021. április 4-én, vasárnap 10 órától június 30-án, szerdán 23 óráig bármikor megnézhető.

Az ifjúsági- és gyermekszínház – tekintettel a Marosvásárhelyt és környékét érintő járványügyi intézkedésekre – áprilisban csak live stream és rögzített online előadásokat tűz műsorra. Április 2-án 18 órától április 3-án 23 óráig elérhető a korábban élőben is bemutatott, 4 éven felülieknek ajánlott Lúdas Matyi felvétele, kizárólag online jegyvásárlással.

Az öt éven felülieknek ajánlott A kisfiú meg az oroszlánok című vasárnap bemutatott előadásban Puskás Győzőt láthatja a közönség Barabás Olga rendezésében. Közreműködött Apostolache Kiss Zénó (zeneszerző), Fehér Csaba (filmezés), Koppány István (hangtechnika), Tóth László (fénytechnika), Dull János (ügyelő), Csibi Ferenc (technikai munkatárs).

„Bruckner Szigfrid nagyon öreg oroszlán. Valaha egy cirkuszban dolgozott, de most éppen egy rozoga pajtában lakik, egy kisfiú hűséges barátjaként. A kisfiú édesapja azonban le szeretné bontatni a pajtát, mert képtelenségnek tartja a fia oroszlános meséit.Szigfrid és barátai azonban a kisfiú mellé állnak,
és közös erővel túllendülnek a legnagyobb nehézségen is. Lázár Ervin meseregényében a hihetetlen valósággá válik, a valóság pedig hol nevetséges, hol megható mesévé alakul: a gyermeki fantázia diadalmaskodik a hétköznapi gondolkodás fölött” – olvasható az előadás beharangozójában.

(Címlapon: Puskás Győző | fotó: Ariel Színház)

Kapcsolódók

Kimaradt?