Miniévadot és kedvezményeket hirdet a Szigligeti Színház

Miniévadra várja közönségét a nagyváradi Szigligeti Színház június 13. és 18. között. A programban az intézmény társulatai által ebben az évadban bemutatott előadások többsége szerepel.

A Miniévad június 13-án kezdődik, ezen a napon a Szigligeti Társulat a Magyarosaurus Dacust, a Nagyvárad Táncegyüttes pedig a Mindenki hagyománya című, fiataloknak szóló produkciót játssza. Szerdán, június 14-én a Lilliput Társulat tagjai a Holle anyóra várják a legkisebbeket, a színtársulat pedig az Én, a féreg – Kafka-kabaréra hívja a felnőtt közönséget. Június 15-én, csütörtökön mindhárom társulatunk játszik egy-egy előadást: a Lilliput Társulat petőfisándor@arany.hu című, diákoknak szóló produkcióját, a Nagyvárad Táncegyüttes Istenes című táncszínházi előadását, illetve a Szigligeti Társulat Játék a kastélyban című, korábban bemutatott vígjátékát láthatja a közönség.

A miniévad pénteki napján a Szigligeti Társulat Figaro házassága, avagy egy őrült nap című Beaumarchais-komédiával várja a publikumot, a Lilliput Társulat pedig a Verselő verserdőbe hívja a legkisebbeket. Másnap, 17-én a Nagyvárad Táncegyüttes A Schmürz című fizikai színházi produkcióját pótolhatják be mindazok, akik még nem látták. Terveik szerint ennek a napnak a délelőttjén egy különleges szabadtéri családi programra is sor kerül a Szigligeti Színház mögötti.

Fotó forrása: Szigligeti Színház

A 2022/2023-as színházi évad a Csinibabával zárul június 18-án, vasárnap. A Szigligeti Társulat nagysikerű zenés vígjátékát az immár hagyományos évadzáró társulati díjátadó követi, amelynek során szakmai zsűri, intézményen belüli szavazás, illetve egy hamarosan elindítandó közönségszavazás eredményeit ismertetjük. Elismeréseket kapnak a színészek és a háttérszemélyzet tagjai is.

A Miniévadra jegykedvezményt is hirdetnek. 10 lejes áron juthatnak egy jegyhez mindazok, akik legalább három előadásra egyszerre vásárolnak jegyet, a következők közül: Játék a kastélyban, Mindenki hagyománya, A Schmürz, Istenes, Figaro házassága, avagy egy őrült nap, Magyarosaurus Dacus. A kedvezmény csak személyesen, a jegypénztárban érvényesíthető.

A szervezők ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a Miniévad előadásaira minden, erre az évadra szóló és még fel nem használt bérlet felhasználható.

A www.szigligeti.ro honlapon részletes információkat találnak minden előadásról, de a színház Facebook-oldalán folyamatosan tájékoztatják a közönséget a legfrissebb tudnivalókról.

Szakmai beszélgetések az előadások után

Kritikus Órákat, vagyis szakmai beszélgetéseket szerveznek az alkotók és a színházi szakma képviselőinek részvételével a Miniévad néhány előadását követően. A Kritikus Órák programja a következő:

  • Június 13., kedd, a 19.00 órakor kezdődő Magyarosaurus Dacus után a páholyelőcsarnokban. A beszélgetést vezeti: Hausmann Cecília teatrológus.
  • Június 14., szerda, a 19.00 órakor kezdődő Én, a féreg után a Transilvania stúdió előcsarnokában. A beszélgetést vezeti: Karsai György színháztörténész, egyetemi tanár.
  • Június 15., csütörtök, a 19.30-kor kezdődő Játék a kastélyban után a Transilvania stúdió előcsarnokában. A beszélgetést vezeti: Kelemen Roland dramaturg, a Színház folyóirat munkatársa.
  • Június 16., péntek, a 19.00 órakor kezdődő Figaro házassága, avagy egy őrült nap után a páholyelőcsarnokban. A beszélgetést vezeti: Karsai György színháztörténész, egyetemi tanár.
  • Június 17., szombat, a 18.00 órakor kezdődő A Schmürz után a Transilvania stúdió előcsarnokában. A beszélgetésen az aznapi előadás mellett a Nagyvárad Táncegyüttes másik két produkcióját, a Mindenki hagyományát és az Istenest is górcső alá veszik a résztvevők. Vezeti: Szalay Tamás táncművész, koreográfus, a Magyar Táncművészek Szövetségének ügyvezető titkára.
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?