Meghirdette olvasás-népszerűsítő versenyét a marosvásárhelyi könyvvásár

Közzétette olvasás-népszerűsítő játékának részleteit a 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár, amelyet a szervezők reményei szerint a koronavírus-járvány negyedik hulláma ellenére sikerül megszervezni november 11. és 14. között.

A játékos vetélkedő a szervezők szerint kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve azok körében is felkeltse a nyomtatott betűk iránti érdeklődést, akik kevésbé szeretnek olvasni. A jelentkezőknek az olvasás-népszerűsítő játék szervezői által kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.Fotók: Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár

A 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői idén is három fős csapatok jelentkezését várják, osztályonként legtöbb két csapatot, a 4. osztályos, az 5-6. osztályos, a 7-8 osztályos, illetve 9-12. osztályos korosztályból. A korosztályok életkori sajátosságait és olvasói igényeit figyelembe véve a következő műveket jelölték olvasásra:

  • 4. osztály - Alfonsín Gergely Edó: Izgemozga, Ábel Kiadó, 2020.
  • 5-6. osztály - Szabó Róbert Csaba: Vajon Nagyi és a száguldó város, Gutenberg Kiadó, 2020.
  • 7-8. osztály - Bernáth Zsolt: Lemezbolt a Szent János utcában, Cerkabella Könyvkiadó, 2021.
  • 9-12. osztály - Kiss Judit Ágnes: Kórház az osztályteremben, Pozsonyi Pagony Kft., 2021. 09. 11.

A csapatok szeptember 30-ig jelentkezhetnek, kategóriánként az alábbi e-mail-címeken: izgemozga@vasarhely.ro, vajonnagyi@vasarhely.ro, lemezbolt@vasarhely.ro, korhazazosztalyteremben@vasarhely.ro.

A jelentkezés módja: 3 fős csapatok (osztályonként legfeljebb két csapat) jelentkezhetnek, feltüntetve a résztvevő diákok nevét, évfolyamát, az iskola nevét, a felkészítő pedagógus nevét, telefonszámát és postacímét, valamint a csapat nevét.

A kategóriánként első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja.

Nyolcnál több csapat jelentkezése esetén október végén előválogatásra kerül sor. Az elődöntő feladatlapjait október 18-án e-mailben kapják meg a csapatok. A kérdéseket november 2-ig kell megválaszolniuk. A döntőbe jutó csapatok névsorát november 7-én szintén e-mailben közlik a szervezők. A döntőbe jutó csapatok a 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra.

A vetélkedőt Maros Megye Tanácsa, Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala, a Communitas Alapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap és a Bethlen Gábor Alapítvány támogatja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?