Meghirdette iskolásoknak szóló olvasójátékát a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár

Grecsó Krisztián, Igaz Dóra, Keresztesi József és Wéber Anikó legújabb köteteivel hirdeti meg idei olvasójátékát a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár.

A hatodik alkalommal megszervezett Olvasd el, és játssz velünk olvasás-népszerűsítő játékra idén négy kategóriában jelentkezhetnek a diákok, közölték a szervezők. A negyedikeseknek Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című verses meseregényét, az ötödikeseknek és hatodikosoknak Igaz Dóra Egy fiú a csapatból című kötetét kell elolvasniuk, a hetedikes és nyolcadikos korosztály Wéber Anikó idén megjelent Zuhanórepülés című kötetével kell megbirkózzon, a középiskolások pedig Grecsó Krisztián legújabb könyvével, a Verával ismerkedhetnek.A vásár gyermek és ifjúsági programjainak keretében sorra kerülő játék a szervezők szerint kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek igényes kortárs irodalmi alkotásokkal ismerkedjenek meg, célja, hogy felkeltse az olvasókedvet azok körében is, akik csak barátkoznak a nyomtatott betűkkel. Az Olvasd el, és játssz velünk nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, a játék évek óta több száz kis- és nagydiákot mozgat meg az ország több megyéjében.

A versenyre szeptember 20-ig három fős csapatok jelentkezését várják. Az előválogatón túljutó csapatok névsorát november 7-én teszik közzé. A döntősök a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. Kategóriánként az első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja. Részletek itt olvashatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?