Lehet jelentkezni az idei Régizenei Nyári Egyetemre

Július 14–19. között szervezik meg idén a Csíkszeredai Régizene Fesztivál hagyományos kísérőrendezvényét, a XVI. Régizenei Nyári EgyetemetA nyári egyetem kínálatában kilenc hangszeres és ének mesterkurzus szerepel neves tanárok vezetésével, két szabadon választható melléktárggyal és reggeli reneszánsz táncoktatással kiegészülve.

Kilenc hangszeres és ének mesterkurzus szerepel neves tanárok vezetésével, két szabadon választható melléktárggyal és reggeli reneszánsz táncoktatással kiegészülve a Csíkszeredai Régizenei Nyári Egyetem idei kínálatában – tájékoztattak a szervezők.

Fotó forrása: Csíkszeredai Régizenei Nyári Egyetem Facebook-oldalaA kurzusok során a résztvevők csiszolhatják tudásukat a régizene és a barokk zene historikus előadásmódja terén. Lant- és gitároktatás Kónya István vezetésével zajlik majd, Széplaki Zoltánnal furulya-, fuvola- és kamarazene kurzus, az ének pedig Palócz Rékával, barokk hegedű kurzusra Vitárius Piroskához lehet jelentkezni, csembalóra az angliai Nicholas Parle-hoz, Viloa da gambát és violenét Csata István oktat, reneszánsz együttes kurzus zajlik majd Csörsz Rumen István és Pribay Valéria vezetésével, ütőhangszeres kurzus Kasza Roland és Sudár Balázs vezetésével lesz, kórus és karvezetői mesterkurzus pedig Kovács Gáborral. Lesz még énekmondó klub Csörsz Rumen Istvánnal és reggeli tánc Kovács Gáborral – áll a szervezők tájékoztatójában.

A mesterkurzusok bármelyikére június 23-ig, vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével. A közleményben felhívják a figyelmet arra is, hogy idéntől változik a jelentkezés menete. A jelentkezési űrlap csak úgy küldhető el, ha megtörtént a részvételi díj kifizetése.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?