banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Kettő az egyben: Őszi Vásár és a Kürtőskalács Fesztivál Sepsiszentgyörgyön

A Székelyföld brand erősítése és a minőség növelése a célja a hétvégi Kürtőskalács Fesztiválnak, amelyen 14 csapat méretkezik meg az év Székelyföldi Kürtőskalácsa címért, először sütnek kincses kürtőst, illetve 120 kézműves, helyi termelő kínálja portékáját az Őszi Vásáron.

Az október 4. és 6. közt párhuzamosan zajló két rendezvényt családi programok és koncertek keretezik. Október 4-én, pénteken 17 órakor az aprók táncával indul az Őszi Vásár és Kürtőskalács Fesztivál, a téren már várják vásárlóikat a kézművesek, helyi termelők, kürtőskalácsos standok, 18 órától pedig meg lehet tekinteni, hogyan készül az igazi csernátoni kürtőskalács. Az első napot Csángálló és 4S STREET-koncert zárja.Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

Október 5-én, szombaton napközben az Erzsébet-parkban kézműves foglalkozások, állatsimogató, tiroli pálya és lovagoltatás várja a gyerekes családokat. Szombaton tartják az Év Székelyföldi Kürtőskalácsa versenyt, majd 17.30-tól megsütik Székelyföld első kincses kalácsát. A fesztivál második napján fellép a Kincskeresők néptáncegyüttes, a Day By Day és a TNT. Október 6-án, vasárnap 11 órától óriás édes reggelire várják a közönséget, ezt követően indul a reformkürtős-verseny. Az Őszi Vásár és Kürtőskalács-fesztivál utolsó napján fellép a Tekergők, a Zanzibár és Andra.

Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnökének tájékoztatása szerint Székelyföldön mintegy 2000 család él kürtőskalácssütésből, egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségre, ami az egész térség előnyére válik. Idén sepsiszentgyörgyi, bodosi, szentivánlaborfalvi, csíkszeredai, székelyudvarhelyi, csatószegi, kolozsvári, csíkszentsimoni, székelyzsombori, farkaslaki, erdőszentgyörgyi kürtőskalácssütő csapatok méretkeznek meg hagyományos- és reformkürtőssütésben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?