FRISSÍTVE – Jazz-tábor zajlik Sepsiszentgyörgyön, esténként fellépnek a résztvevők

FRISSÍTVE: Az országban egyedülálló, hiánypótló zenei tábor kezdődött Sepsiszentgyörgyön. A 15. alkalommal megszervezett Jazz és Improvizációs Zenei Táborban több tucat hazai és külföldi zenésztanonc vesz részt, akik egy hét alatt a legnagyobb magyarországi jazz-zenészektől tanulhatják meg a műfaj sajátosságait. Az előadók és diákok esténként a háromszéki közönséget kápráztatják el a zenéjükkel. FRISSÍTÉS: változott a csütörtök esti koncert helyszíne.

A sepsiszentgyörgyi tábor azért tekinthető hiánypótlónak, mivel a hazai zeneoktatás főként a klasszikus zenére koncentrál, így a zenészeknek nincs lehetőségük jazz-zenét tanulni. Az elmúlt évek sepsiszentgyörgyi jazztáborainak gyümölcseként számos fiatal kapott kedvet és folytatja tanulmányait budapesti zenei iskola vagy konzervatórium jazz tanszakán.Lázár-Prezsmer Endre szervező és Márkus Tibor oktató | a szerző archív felvétele

Lázár-Prezsmer Endre szervező lapunknak elmondta: délelőttönként egyéni és kiscsoportos oktatás zajlik, amikor a résztvevők jazzelméletet és jazztörténetet tanulnak, délutánonként a résztvevőkből alakult alkalmi zenekarok gyakorolnak, esténként a Tein Teaházban a táborozók és barátaik örömzenélnek.

Csütörtök este 8 órától a jazztábor tanárai – azaz Márkus Tibor zongorista, Kovács Linda és Pocsai Kriszta énekesek, Juhász Gábor gitáros, Tóth Viktor szaxofonos, Antal Tibor hegedűs, Gyányi Marcell basszusgitáros és Jeszenszky György dobos – koncerteznek (a rossz idő miatt a Szimpla helyett) a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház előadótermében. Ugyanott a tábor végén, vasárnap délután 5 órától a tábor résztvevői tartanak záró koncertet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?