Illúziók Stand-up - rendhagyó helyszínen tart bemutatót a szatmári színház

Különleges helyszínen, az Iparosotthon egy eddig főként kiállításoknak otthont adó termében tartja következő bemutatóját a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata február 11-én, pénteken 19 órától. Az Illúziók Stand-up című előadást Frumen Gergő rendezte.

Két nő és két férfi: négy fergeteges előadóművész lép a színpadra ezen a különleges estén, hogy édes-bús történeteikkel egy közös utazásra hívják önöket. Élet, halál, szerelem és más bonyodalmak, fanyar humorral megfűszerezve.  A darab nem teljesen ismeretlen a szatmári közönség egy részének, hiszen 2020-ban, élőben közvetített, online felolvasószínházi előadás készült a kortárs orosz író, Ivan Viripajev művéből.Fotó: Tibor Jäger

„Az online felolvasó változat sikere csak megerősített abban, hogy színpadra kell állítanunk ezt a darabot. Azóta persze sok minden történt, a világgal, velünk, de a lényeg változatlan. Négy totálisan különböző, fantasztikus színésszel dolgozunk ezen az előadáson, akik különböző humorral, különböző látásmóddal rendelkeznek a világról, ahogy az általuk életre keltett mesélők alakjai is. Párkapcsolat, barátság – az az igazi nagy –, és szerelem – talán az az igazi nagy –, de legfőképpen az ember, a maga esendő és nagyon is szerethető mivoltában. Hát ilyen és ehhez hasonló titkokba fognak beavatni minket…” – idézi a színház közleménye  Frumen Gergő rendezőt.

„Továbbra is úgy érzem, hogy egyre inkább ezt kérjük a színháztól, hogy meséljen nekünk, másokról, magunkról – ezt már ki-ki döntse el maga –, de a lényeg, hogy talán ebben a viharos 21. században is utazhatunk egy kicsit, együtt, a közönséggel. Annyit azért elárulok, hogy reményeink szerint, ahogy a való életben is, lehet majd kacagni, sírni, fellélegezni, vagy éppen felkiáltani magunkban, hogy: azt az ebugattát, erre aztán nem gondoltam volna!” – mondja az előadás rendezője.

„Viripajev – a világhírű orosz drámaíró –, rendkívül érzékeny, modern szerző, aki úgy képes mai hangon szólni, hogy közben az emberi lélek kortalan dicsőségét élteti. Illúziók című drámájában csodás hősöket kelt életre, akik kimondott és ki nem mondott igazságok, rút és gyönyörű hazugságok között táncolnak – téren és időn át. De figyelem, a nézőnek és a szereplőknek is résen kell lennie, hiszen, ahogy az életben, itt is csak abban lehetünk biztosak, hogy semmi sem biztos” – olvasható a beharangozóban.

Az előadás szereplői Moldován Blanka, Kovács Nikolett, Varga Sándor és Diószegi Attila. A produkció rendezője Frumen Gergő, jelmeztervezője Szabó Anna, ügyelője pedig Szabó Ritta. A bemutató előadásra minden jegy elkelt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?