Hargita megye értékeit népszerűsítik – háromnyelvű imázsfilm is készült

Átfogó akcióterv készült Hargita megye természeti és kulturális értékeinek digitalizációja érdekében. Elkészült a térséget három nyelven bemutató imázsfilm is, amely a magyar mellett angol és román nyelven is elérhető.

A CD-ETA Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage elnevezésű projekt keretében átfogó akcióterv készült a Hargita megyei természeti és kulturális örökség digitalizációja céljával. A terv 11 intézkedést foglal magába „ösztönző és inspiráló környezetet teremtve a helyi szervezetek számára az összehangolt, alapos és pontos digitalizálási tervek előkészítése és gyakorlatba ültetése érdekében” – áll a Hargita Megye Tanácsának ismertetőjében.

Mint írták: a kulturális örökség digitalizálásának és ezáltal megőrzésének célja összegyűjteni az emlékeket, megőrizni az örökséget a jövőnek, elérhetővé tenni mindezt több nyelven.

Ugyancsak a CD-ETA  hozadéka a Hargita megyei értéktár honlap kialakítása, amely itt érhető el, ugyanakkor a projekt magában foglalja az Értéktár bizottság létrehozását is.

Az elmúlt időszakban elkészült egy háromnyelvű imázsfilm, amely a projekt tevékenységeinek, eredményeinek széleskörű népszerűsítésére nyújt lehetőséget. A magyar, angol és román nyelven is elérhető kisfilm Hargita megye természeti látványosságaiba, a székely néphagyományokba és a tradicionális gazdálkodás mozzanataiba ad betekintést népmesei narráció kíséretében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?