Hamarosan megnyílik a Notre-Dame: visszakerültek régi helyükre a harangok

Régi helyére került a párizsi Notre-Dame nyolc harangja, decemberben pedig újra visszatérhet az élet az öt évvel ezelőtti tűzvészben megrongálódott katedrálisba.

Alig három hónappal a székesegyház újranyitása előtt visszatért a Notre-Dame-ba az öt évvel ezelőtti tűzvészben megrongálódott nyolc harang – írja az MTI. 2019. április 15-én este kigyulladt a francia főváros belvárosában, a Cité-szigetén található katedrális. A felújítás már 2020 márciusa óta tart, ennek a munkának fontos részét képezte a 2023 júliusában az északi toronyból elszállított nyolc harang a szennyeződésektől, illetve ólomportól való megtisztítása, vizsgálata, illetve restaurálása.

A párizsi Notre-Dame december 7-én nyitja meg újra kapuit. Az újjáépített katedrálisban a tűzvész előttinél is nagyobb forgalomra, évi 15 millió látogatóra számítanak, ezért – mint a napokban közölték – online regisztrációt vezetnek be, hogy jobban tudják kezelni a várt napi 40 ezer látogatót. A belépés a templomba továbbra is ingyenes marad, de néhány nappal a tervezett látogatás előtt időpontot kell majd foglalni.

(Nyitókép: Cathédrale Notre-Dame de Paris)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?