Hamarosan kezdődik az első színházi ShowCase Sepsiszentgyörgyön

Sepsi Theatre ShowCase a neve annak az új rendezvénynek, amellyel a Tamási Áron Színház és az Andrei Mureșanu Színház a színházi világnap alkalmából meglepi a sepsiszentgyörgyi közönséget és azokat, akik kíváncsiak a város színházi kínálatára. A nemzetközi trendek által inspirált nagy volumenű kulturáis kezdeményezés lényege, hogy március 14–27 között minden nap a repertoárok legjelentősebb darabjainak valamelyikét tekinthetik meg az érdeklődők.

A Sepsi Theatre ShowCase egy nemzetközi trendek által inspirált nagy volumenű kulturális kezdeményezés, melyet több hazai színház is sikerrel átvett már. Lényege, hogy a város színháza egy bizonyos időszakban olyan programot kínál a közönségnek, melyben bemutatja teljes repertoárja legjelentősebb darabjait. A sepsiszentgyörgyi első színházi ShowCase a színházi világnaphoz kapcsolódóan 2024. március 14–27. között két héten át tart, és lehetőséget nyújt a nézőknek arra, hogy megtekinthessék a teátrumok méltán sikeres darabjait.

A színházi maraton március 14-én kezdődik az Andrei Mureşanu Színház Blasted című előadásával. 14-én a Tamási Áron Színház Jégtorta című produkcióját tekintheti meg a közönség, 16-án pedig ismét az Andrei Mureşanu Színház társulata lép színpadra a Privitor című darabbal.

Március 17-én a Nora 2. – Casa păpușii című előadás lesz látható Andreea Vulpe rendezésében, az Andrei Mureşanu Színház társulatának előadásában. 18-án Pálffy Tibor rendezésében az Oxigén című darabot állítja színpadra a Tamási Áron Színház, 19-én pedig a La Ronde című darab lesz látható az Andrei Mureşanu Színházban.

Nora 2. – Casa păpușii/ Forrás: Andrei Mureşanu Színház Facebook-oldala

Március 20-án egy különleges mozgásszínházi előadás várja az érdeklődőket: A Pappa mia című előadást Fehér Ferenc koreográfiájával állítja színpadra az M Studio. Március 21-én egy klasszikus darab, a III. Richárd kerül színpadra az Andrei Mureşanu Színház előadásában, március 22-én pedig egy újabb közönségkedvenc, a Chicago lesz terítéken a Tamási Áron Színház társulatának bemutatásában.

Március 23-án a Mobilă și durere című előadást tekinthetik meg az érdeklődők Cristian Ban rendezésében, az Andrei Mureşanu Színház előadásában. 24-én a romeo@julia.com produkció lesz látható az M Studio előadásában. Március 25-én a Shakura Sanwich-et tekinthetik meg az érdeklődők Irisz Kovács rendezésében, az Andrei Mureşanu Színházban. 26-án a legjobb előadás kategóriájában UNITER-díjra jelölt Iráni konferencia című előadás lesz látható a Tamási Áron Színház társulatának előadásában, a program végül március 27-én zárul az Anatomia unei sinucideri című előadással, Diana Mititelu rendezésében.

A technikai lehetőségek függvényében – amit az egyes előadások formanyelve határoz meg – a szervezők román és magyar nyelvű feliratot is biztosítanak a rendezvény során.

A Sepsi Theatre ShowCase előadásaira jegyek kaphatóak a sepsiszentgyörgyi Városi Szervezőirodában, az Andrei Mureşanu Színház jegypénztáránál, valamint online a biletmaster és az eventim honlapokon.

(Nyitókép: Részlet a Jégtorta című előadásból/ Forrás: Tamási Áron Színház Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?