Hamarosan kezdődik a Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó

Hamarosan kezdődik a 19. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó az Ördögtérgye Néptáncegyüttes szervezésében. A rendezvényt 2023. november 23-25. között tartják a Kolozsvári Diákművelődési Házban.

Csütörtökön, november 23-án, 19 órától Lakó Lőrinczi Anna Otthonunk forrása című fotókiállításának megnyitójára kerül sor, melyet 19.30-tól a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Boldogasszony tenyerén című előadása követ.

Archív fotó | Forrás: György Tamás/Facebook

Pénteken, november 24-én délelőtt 10 órától és 12 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Katica, az örökké síró királykisasszony című előadása szórakoztatja a kicsiket és nagyokat egyaránt. 17 órától az Erdélyi Hagyományok Házával közösen szervezett Teázz a házban Kolozsváron címmel a Román Televízió Kaláka című műsoráról beszélgetnek.

A nap folyamán a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán működő Táncművészeti szak is megnyitja próbáit az érdeklődő néptáncosok előtt.

Este 19.30-tól a Bekecs Néptáncszínház Párosan szép... című előadásának bemutatójára várnak mindenkit.

A szombati nap folyamán számos egyéb programmal várják az érdeklődőket: délelőtt 10 órától nyílik meg a kézműves vásár, 10-14 óra között pedig gyermekfoglalkozásokkal várják a kicsiket, ahol a kézműveskedés mellett népi játékokat is tanulhatnak, valamint táncházra is sor kerül. Fél 11-től Ölbeli játékok lesznek Csatári Erikával, 12 órától pedig mindenkit szeretettel várnak, a III. Tüzet viszek... Gyermek- és Ifjúsági Néptáncgálára, ahol fellép a Csillagocska Nagyváradról, a Kisbogáncs Kolozsvárról, a Kiskaláka Szamosújvárról, a Magyarlónai Loptás Néptáncegyüttes, valamint a Szeret Néptáncegyüttes Bákóból.

15 órától könyvbemutatót tartanak. Kádár Elemér: Körbe, körbe, karikába – Segédanyag a moldvai táncok oktatásához című könyvével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. 16.00 órától Moldvai táncoktatás lesz Kádár Elemérrel és hagyományőrző táncosokkal. 18 órától Kiss Gabriella, Motolla Kézműves Ház, valamint Vargyasi Melinda divatbemutatójára kerül sor

A rendezvény szombati gálaműsorára 19 órától kerül sor, mely keretén belül fellép a kolozsvári Bogáncs, Szarkaláb, Ördögtérgye, Zurboló táncegyüttesek, a Sapientia Táncművészeti Kar táncosai, a Mérai Cifra néptáncegyüttes, a Bákóból érkező Szeret Néptáncegyüttes, a szegedi Cuháré és Délikert Möndörgő néptáncegyüttesek.

A Néptánctalálkozó alatt minden estét táncházzal zárnak, amely csütörtökön a Planetárium Kávézóban, pénteken és szombaton a Heltai FolkCenterben lesz megtartva.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?