Gáspárik Attila kapta az MSZP EP-képviselője által alapított Rendületlenül-díjat

Második alkalommal adta át hétfőn Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) európai parlamenti képviselője az általa alapított Rendületlenül-díjat, amelyet 2021-ben a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, Gáspárik Attila vehetett át, a pandémia miatt egyelőre csak virtuális formában, olvasható a politikus Facebook-oldalán közzétett közleményben.

Az elismeréssel – immár hagyományteremtő módon, minden év március tizenötödikén – azoknak a példaértékű munkáját ismerik el, akik „rendületlen hittel és elszántsággal építik a külhoni magyar közösségeket”.

A Rendületlenül-díj 2021-es kitüntetettje, Gáspárik Attila korábban a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rektoraként is dolgozott, de színészi és kulturális menedzseri pályája mellett újságíróként is maradandót alkotott, munkásságát korábban a magyar állam lovagkereszttel ismerte el, emlékeztet a kommüniké. A díjat alapító Ujhelyi István hangsúlyozta, hogy székely származású magyar politikusként számára különösen példaértékű és egyfajta iránytűként is szolgál Gáspárik Attila kiemelkedő közösségépítő- és kulturális örökségvédő szerepe az erdélyi magyarság körében.

A Rendületlenül-díjat 2020-ban adták át először, akkor a skóciai magyar diaszpóra kulturális életének szervezője, Ildikó Mair kapta az elismerést.

(Címlapfotó: Bereczky Sándor)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?