Markó Béla Aranytoll életműdíjat kapott a Magyar Újságírók Országos Szövetségétől

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) március 15-én, a Magyar Sajtó Napján hozta nyilvánosságra 2021-es díjazottjait. Az Aranytoll életműdíjat hagyományosan egy határon túli magyar újságírónak is odaítélik, ebben az évben Markó Béla publicisztikai munkásságát ismerik el.

„Markó Bélát, az újságírót az anyaországi magyar közönségnek sem kell bemutatni. A költő, egykori politikus Markó esszéi, publicisztikái (Élet és Irodalom, Transindex stb.) a mai magyar vélemény-újságírás legértékesebb művei közé tartoznak, mind a megfogalmazott üzenetet, mind a nyelvi színvonalat tekintve. A Népszava hasábjain is visszatérően jelentkezik rendszerint regionális nézőpontú, de mindig európai léptékű gondolatokat megfogalmazó írásaival” – idézi a MÚOSZ indoklását a Media1.Fotó: RMDSZ

A szakmai szervezet Aranytoll életműdíjasai Markó Béla mellett: Kereszty András, a Népszabadság volt főszerkesztő-helyettese és a Népszava volt főszerkesztője, Farkas László, az Új Írás szerkesztője, Szűcs Gábor, a Kurír volt főszerkesztője és a Szabad Föld volt lapigazgatója, Rózsa Péter, a Magyar Rádió és a Magyar Televízió volt munkatársa, a 168 óra volt főszerkesztője, a Klubrádió szerkesztője, Varsányi Zsuzsa, a Magyar Rádió zenei műsorainak volt szerkesztője.

A Magyar Síjtódíjat 2021-ben a Telex szerkesztősége, Lukács Csaba (Magyar Hang) és Keller-Alánt Ákos (Szabad Európa) kapta, a Földes Anna Interjúdíjat Serdült Viktória, a hvg.hu munkatársa kapta, a Gazdasági Újságíró Díjat pedig Gulyás Mártonnak és a Partizán szerkesztőségének ítélték oda.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?