Családi napot szerveznek vasárnap a Bánffy-kastélyban

Ismét Bánffy-napot szervez a Transylvania Trust Alapítvány Bonchidán szeptember 17-én, vasárnap. A látogatókat 10 és 17 óra között különböző családi programokkal várják majd a szervezők.

A szervezők családi napra invitálják a látogatókat, ahol mindenki megtalálja a neki tetsző tevékenységet. A Bánffy-napon bemutatják majd a kastély látványosságait, a kisebbeknek tevékenységekkel készülnek, és kiosztják a Mecénás-díjat is, illetve Bánffy Miklós Gróf unokájának kiállítását is megtekinthetik az érdeklődők.

Fotó: Transylvania Trust Alapítvány

Emellett orgonakoncerttel és Erdély egyik legérdekesebb nagyasszonyának, Szilvássy Karolának az életét bemutató film (A maga természete szerint és szabadon) vetítésével is kedveskednek a látogatóknak. Ugyanakkor Bánffy Miklós születésének 150. évfordulója alkalmából megnyitott Bánffy Miklós Erőterei című interaktív kiállítást is megnézhetik az érdeklődők, amely a főépület nemrég felújított neogótikus épületszárnyában kapott helyet.

A gyerekprogramok 11 órától kezdődnek majd, lesz mézeskalács-díszítés, illetve sakkozásra, jengázásra lehetőség, emellett lehet tollaslabdázni, agyagozni és bútort festeni is. A főépületben 12 órától kezdődik az Elvarázsolt pillanatok című kiállítás megnyitója, majd átadják a Transylvania Trust Alapítvány által létrehozott Mecénás-díjat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?