Elutasítja az ellene felhozott vádakat a Maros Művészegyüttes igazgatója

Elmondása szerint a sajtóból értesült arról – a véleménye szerint lejáratására irányuló – petícióról a Maros Művészegyüttes igazgatója, Barabási Attila-Csaba, amelyben több tucat aláíró a menesztését kéri.

Az alkalmazottak elsősorban a bérezésükkel kapcsolatos elégedetlenségüket fogalmazták meg a dokumentumban, de a szabadságaik, a bérpótlékok és egyébb juttatások kiszámolásának módjával is elégedetlenek. A Maszol által megkeresett jelenlegi és volt alkalmazottak az intézményvezető – meglátásuk szerint – megengedhetetlen viselkedését is kifogásolták.

Barabási Attila Csaba a Maszollal közölte, a petícióról a sajtóból értesült és úgy érzi, hogy annak a célja az ő lejáratása.

Fotó: Barabási Attila-Csaba Facebook oldala

Az alkalmazottak bérezése kapcsán elmondta, több évre visszamenő bírósági per zajlott, ezek vonatkozásában a bírósági döntéseket hajtják végre.  Az alkalmazottak jogaival kapcsolatos ügyben – szabadságolások, szabadnapok, bérek és pótlékok kiszámolása – a törvény előírásai és a fenntartó Maros Megyei Tanács szakembereivel egyeztetve járnak el - tette hozzá az igazgató.

Mint arról beszámoltunk, az alkalmazottak egyebek mellett az igazgató agresszív megnyilvánulásairól, verbális erőszakról számoltak be. Többen emiatt hagyták ott az intézményt és kerestek máshol munkahelyet. 

Ezzel kapcsolatban Barabási Attila-Csaba a Maszolnak úgy nyilatkozott, mint minden munkahelyen, itt is voltak konfliktusok, de ő mindig is nyitott volt a párbeszédre.

A Maros Megyei Tanácshoz közeli forrásoktól megtudtuk, a petíciót még csütörtökön kora délután sem jegyeztették be az aláírók, a megyei önkormányzat vezetői pedig még nem fogalmaztak meg hivatalos álláspontot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?