Elmossa az év eleji amerikai fesztivál- és díjszezont az omikron

A Golden Globe-gála közönség nélkül zajlik, a Grammy-díjátadót elhalasztják, a Sundance filmfesztivált csak virtuálisan szervezik meg, miután az Amerikai Egyesült Államokban január elején rekordmennyiségű új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

A Golden Globe-gála szervezői vasárnap jelentették be, hogy a 79. Díjátadót megtartják ugyan január 9-én, az eredetileg szervezett időpontban a Beverly Hiltonban, viszont csak szerény körülmények között. Az eseményen bejelentik a nyerteseket és bemutatják az utóbbi időben jelentősen megtépázott hírnevű Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA) tevékenységét, ám csak a tagok egy részének jelenlétében, közönség, vörös szőnyeg és sajtó nélkül.

Az eredetileg január 31-re szervezett Grammy-díjátadót elhalasztják a járványhelyzet miatt, az új időpontot még nem jelentették be. A gálát tavaly is el kellett halasztani, akkor márciusban pótolták be.

A Sundance Filmfesztivált kizárólag virtuálisan szervezik meg január 20. és 30. között a Utah állambeli Park Cityben. A rangos filmszemlét 2021-ben is online szervezték meg, de országszerte volt néhány közönség előtti vetítés is.

Korábban lefújták a január 7. és 17. közötti Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivált, az Amerikai Filmakadémia szervezésében átadott Kormányzók Díja gálát, és a Kritikusok Díjainak átadóünnepségét is.

(Címlapfotó: Wikipedia)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?