Összeállt a Székely Vágta programja

Góbé Olimpiával egészül ki a Székely Vágta programja, de idén is megszervezik a lovasíjász és -kaszkadőr bemutatót és visszatér a huszár ügyességi verseny is, jelentették be a szervezők. A három napos programot ismét a Kovászna megyei Óriáspince-tetőn tartják meg június 17. és 19. között.

A legnagyobb változás a programban, hogy az előfutamok szombat délutánra kerülnek át, ezt előzi meg a helyi lovas csapatok hagyományőrző bemutatója. Újításként vezetik be a szervezők az úgynevezett Góbé Olimpiát, amelynek lényege, hogy a jelentkező csapatok, településüket képviselve, különböző akadályokat leküzdve nyerhetik meg az „olimpiát”. A versenyszámok között szerepel gumicsizma hajítás, szalmabála hordás talicskával vagy vízhordás két vederrel, de ez csak ízelítő a sok erőpróba közül.

A Székely Vágta idén is kínál kulturális programokat: a Nemzeti Lovas Színház produkciója mellett helyet kap filmvetítés, koncert és táncshow is. A Nemzeti Lovas Színház a Szent László, a lovagkirály című népi rockoperát mutatja be 20 lóval és 60 gyalogos szereplővel, a középkori lovagi tornák hangulatát idézve. Az előadást Pintér Tibor rendezte, aki egyben Szent László szerepét is játsza, mellette pedig feltűnik Mohácsi Márk, Ilyés Jenifer és Papadimitriu Athina is, továbbá közreműködik a Nemzeti Lovas Színház tánckara és lovasai.Fotó: Nemzeti Lovas Színház

Fellép a 4 for Dance együttes is, amely 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy az általuk nagy tiszteletben tartott magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá, és így egy önálló stílust hozzanak létre.

További előadó Péter Szabó Szilvia (NOX), aki tizenhat évesen kezdett el énekelni az Equinox amatőr együttesben. Autodidakta módon tanult énekelni, majd 2001-ben egy újonnan alakult formáció, a NOX énekesnője lett. A NOX-szal sok sikert ért el, több zenei díjat, arany- és platinalemezeket tudhat a magáénak. 2005-ben ő képviselte Magyarországot együttesével az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2011-ben áttette a székhelyét Angliába, ahol később, amikor úgy döntött, hogy visszatér a zenei életbe, elkezdett dolgozni az első szólólemezén, amely a Revolution címet viseli, és 2013-ban jelent meg. 2013-ban hazaköltözött, és aktívan visszatért a magyar könnyűzenei életbe, szóló előadóként. 2021-ben részt vett az Álomutazó című mesemusical előadásában is. 2022-ben a NOX énekesnőjeként tér vissza, a budapesti Arénában egy koncert erejéig ugyanis újra összeáll a népszerű együttes.

A Székely Vágta teljes programja ide kattintva olvasható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?