banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Egy élet a művészet és a kultúra szolgálatában – Tolnay Tibor posztumusz kiállítása Nagyváradon

Tolnay Tibor festőművész kiemelkedő alkotásait felvonultató posztumusz kiállítás nyílik Nagyváradon Szerelmem Várad címmel.

Tolnay Tibor festőművész figyelemreméltó élete és művészi hagyatéka páratlan.  A művészethez való hozzájárulása még egy évtizeddel halála után is jelentős maradt. A nagyváradi születésű Tolnay Tibort szülővárosához szoros kapcsolat fűzte, amely mélyrehatóan befolyásolta munkásságát. 88 éve alatt nemcsak mesterségét csiszolta, hanem a helyi művészi közösség létfontosságú részévé is vált – fogalmaztak közleményükben a kiállítás szervezői.

Tolnay Tibor: A nagyváradi Teleki utca

A nagyváradi élet lényegének megragadása iránti elkötelezettsége bizonyítja az emberi tapasztalat megértését és e nyüzsgő város iránti szeretetét. A Nagyváradi színházhoz is fűzték szálak. 1952–64 között dekoratőrként dolgozott, így került a színház magyar tagozatához díszlettervezőnek.

Halálának 15. évfordulójára emlékezve, posztumusz életműdíjjal tisztelik meg, ezzel ünnepelve a művészet és a kultúra szolgálatában eltöltött életét, valamint azt a hagyatékot, amelyet a váradiakra hagyott.

Tolnay Tibor: Eszmék, igazságok háza- a Színház

A kiállítást szeptember 28-án, 16 órakor nyitja meg Zuh Deodáth művészettörténész és Mészáros Varga Erzsébet, a Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület elnöke. Közreműködnek Meleg Vilmos színművész, Meleg Attila előadóművész, Tufan Gabriel hegedűművész, Oszaczky Katalin zongoraművész, valamint meglepetés meghívottak.

A kiállítás október 5-ig tekinthető meg a nagyváradi a Posticumban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?