Egy asztalnál Gorbacsov és Bush – Zolcer János könyvebmutatója

A XX. század titkai címmel tart könyvbemutató-előadást Zolcer János január 16-án, 18 órától a nagyváradi Léda-Házban.

Ma egy új világrend van kialakulóban. Az előző, amelynek alapjait 1989-ben a szovjet Mihail Gorbacsov, és az amerikai George H. W. Bush elnök rakta le – mára véget ért. Ki voltak ők? Milyen volt a hidegháború világrendje? Jó 30 éve miért és hogyan változtatták meg jó irányba a világot? Hogyan hatott ez a változás a mi mindennapi életünkre? Ceaușescu hogyan reagált a változásokra?

Zolcer János, felvidéki származású szerző, a kérdésekre első kézből tudta meg a választ: világtörténelmet alakító politikusokat, egykori ellenségeket ültetett egy asztalhoz, s bizalmas beszélgetéseket folytatott velük. Például Gorbacsovot és Bush amerikai elnököt, Gorbacsovot és Kohl német kancellárt napokon keresztül szemtől szemben faggatta a múlt történéseinek titkairól. Ezzel Zolcer a maga nemében máig egyedülálló teljesítményt hozott létre: információit nem történelem könyvekből, hanem közeli személyes ismeretségekből, egymással szemtől szemben konfrontált véleményekből szerezte.

Zolcer János Mihail Gorbacsov haláláig baráti kapcsolatot ápolt az orosz politikussal. Élményeiről 2020-ban megjelentette Gorbacsov titkai című. könyvét. A könyv azóta a negyedik kiadásnál tart. Európában 600-nál több könyvbemutatót, előadást tartott, így Erdélyben is.

A könyv témája sosem volt időszerűbb, mint ma. Szomszédunknál háború dúl. Az embereket hírek és álhírek sokaságával bombázzák naponta. Épp ebben az összekuszált világban fontos a tényszerű tisztánlátás. A szerző ezt írja könyvében: „Én kinyitom a szened. Látni már neked kell!”

A beszélgetés után a könyv dedikálva is megvásárolható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?