CAMP: kortárs mozgásművészek gyülekeznek Sepsiszentgyörgyön

Kortárs táncművészek táboroznak ezen a héten Sepsiszentgyörgyön és szórakoztatják is a mozgásművészet és zene iránt érdeklődőket. A CAMP (Contemporary Artistic Movement Platform) nevű mozgásművészeti eseményt a sepsiszentgyörgyi Bordás Attila koreográfus, táncművész, rendező szervezte.

Nemcsak kortárs táncművészek, bábszínészek, egyetemisták, hanem fotósok, vizuális művészek, videósok és rendezők vesznek részt a workshopokon. A művészi találkozásra és kapcsolatépítésre épülő nemzetközi tánctáborba meghívott művészek koncerteket előadásokat is tartanak Sepsiszentgyörgy különböző helyszínein.

A július 27. és 31. között zajló CAMP Reconnect tánctábor nem csak profiknak, hanem kezdőknek is lehetőséget biztosít, hogy összhangba kerüljenek testükkel, és alkotó módon fejezzék ki érzelmeiket. A műhelymunkákat hazai és külföldön dolgozó művészek vezetik, mint Rusu Andor (Németország), Dabóczi Dávid (Magyarország), Bezsán Noémi, Macoveiu Blanka, Rusu Arcadie, Kányádi György, Sclaschi Gabriel, Asanache Aurel (Románia). Bordás Attila szerint idén közel hetvenen jelentkeztek a táborba és vannak köztük „civilek is”, például fogorvos, tanár, színész és bábszínész is.

Bordás Attila 2015-ben szervezett 35 fős tánctábort Kolozsváron, ahol ő volt az egyedüli oktató. Az ott szerzett tapasztalatai, élményei után egy nagyobb tábor megszervezésén kezdett dolgozni. Így született a CAMP, amely a hiányos romániai kortárs táncplatform kiegészítése. Bordás Attila szerint a CAMP a találkozásokra ad alkalmat és kárpótolja az év közben kiesett időt, amikor csak kisebb csoportban van lehetőség a kapcsolatteremtésre. Az itt megforduló művészek hasonló érdeklődési körrel rendelkező emberekkel ismerkedhetnek meg, sok esetben a tábort követően is együtt vesznek részt alkotói folyamatokban, közös projekteken kezdenek el dolgozni.

A CAMP kísérőprogramjai: 

  • Szerdán, július 28-án, 20 órától a Szimpla Kertben a Tamási Áron Színház színészei, Kónya-Ütő Bence és Fekete Zsolt (művésznevükön KÜB_BEAT és Blacky) live acttel készülnek.
  • Csütörtökön, július 29-én 19 órától a KultárPark-ban a Free Connection jazz-blues koncertjét, 20:30-tól pedig Mihai Dobre (Șuie Paparude) live set-jét élvezhetjük a Színházbüfében.
  • Pénteken, július 30-án 18 órától Thomas Mendel – Jazz Faces lemezválogatása hallgatható meg a Park Hotel udvarán, 22 órától a Színházbüfében GRID szolgáltatja a talpalávalót.
    16/9 vagy 1920x1080
    CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?