Nemzetközi mozgásművészeti és kortárs tánc tábor kezdődik Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy főterén a héten minden nap kortárs táncművészek mutatnak be szabadtéri performanszokat, tánc és légi balett előadásokat de lesznek szabadtéri filmvetítések és koncertek is. A hétfőn kezdődött, egyhetes CAMP – Kortárs Mozgásművészeti Platform rendezvény egyedi kezdeményezés Romániában és idén először kerül megszervezésre Sepsiszentgyörgyön.

A nemzetközi mozgásművészeti és kortárs tánc tábor hetven résztvevője hazai és nemzetközi szinten is elismert koreográfusoktól tanulhatnak a héten zajló workshopokon. A hat nap során mindegyik oktató dolgozik mindegyik csoporttal, így a tábor résztvevői egy átfogó betekintést nyerhetnek a kortárs tánc és mozgásművészet jelenlegi trendjeibe, technikáiba. Az oktatási tevékenységen túl a hét folyamán minden oktató bemutat majd egy szabadtéri performanszot, amelyre az esti órákban a főtér különböző pontjain kerül majd sor.

Sepsiszentgyörgy főterén, esténként minden oktató bemutat egy-egy szabadtéri performanszot. A tábor utolsó napján, szombaton 18 órától a főtéren egy nagyszabású Flashmobbal zárják az eseményt, amelyen a tábor összes résztvevője és oktatója részt vesz. A workshopok kivételével az összes rendezvény ingyenes és nyilvános.

Hétfőn este 8 órától Arcadie Rusu és Ioana Marchidan Lenyomatok című táncelőadását nézhetik meg a főtéren, kedden ugyancsak este 8 órától Stella Stefou görögországi táncos légi balett performanszára kerül sor. Szerdán a Magyarországról érkező táncos és koreográfuspáros Ladjánszki Márta és Varaga Zsolt mutatja be Duett című táncelőadását a Tein Teaház teraszán, csütörtökön fél héttől Bezsan Noémi és Dabóczi Dávid közös performaszát tekinthetik meg a főtéren, majd Luiza Zan és MC Slowmotion koncertjén vehetnek részt a Szimpla-kertben. Pénteken este 8-tól Dabóczi Dávid mutat be szólóprodukciót, szombaton este fél 7-től Andreea Gavriliu, majd 8-tól Góbi Rita egyéni előadásait tekintheti meg az érdeklődő közönség.

Emellett a CAMP – Kortárs Mozgásművészeti Platformon minden este sor kerül szabadtéri filmvetítésre is. Hétfőn, kedden és szerdán a főtéren nézhetnek kortárs táncművészethez köthető filmeket, míg csütörtökön és pénteken a Szimpla kertben zajlik a filmvetítés. Ezt a programot a szervezők kimondottan a nagyközönségnek szervezik, mivel a kortárstánc különböző híres képviselőit és trendjeit bemutató táncfilmek levetítésével és az ezt követő beszélgetéssel az a céljuk, hogy a mozgásművészet világát közelebb hozzák az érdeklődő közönséghez.

A CAMP szervezője a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház, míg partnerei a Tangaj Dance Collectiv, DllFilms, M Stúdió, Linotip-Független Koreográfiai Központ,  a Bucharest International Dance Film Festival, Famous Art, Szimpla Kert, Tein Teaház.

Az esemény részletes programját megtalálják a CAMP Facebook eseményének linkjén.

Kimaradt?